Piger vil være ingeniører

Når Ingeniørhøjskolen i Århus den 20. august starter op med et nyt kuld studerende, er det med flere piger end nogensinde før.

Der er masser af muligheder som ingeniør. Sådan har det i hvert fald lydt i årevis fra Undervisningsministeriet og Dansk Industri, der gennem kampagner har arbejdet hårdt for at få flere unge til at gå ingeniør-vejen.

Og det ser ud til, at det er lykkedes. I hvert fald starter 301 nye studerende op i år på Ingeniørhøjskolen i Århus. Af dem er 27 procent eller 81 af hunkøn. Og det er noget, der glæder højskolens prorektor.

- Ingeniørhøjskolen har historisk haft en overvægt af mandlige studerende, men nu er det ved at vende. Og det er vi utrolig glade for, blandt andet fordi en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder skaber et bedre studiemiljø på skolen, siger prorektor Keld Laursen fra Ingeniørhøjskolen.

Forklaringen på den øgede andel af piger skal ifølge prorektoren blandt andet findes i lancering af flere nye ingeniøruddannelser, der i højere grad appellerer til piger.

<b>Se meget mere om de kommende ingeniører af hunkøn på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften fra klokken 19.30.</b>