Pigeband sparker røv

Østjysk pigeband på himmelflugt

03:06

1 af 2

Først hed de Nelson på dåse, så blev de til Nelson Can, og pludselig stod de på Roskilde Festival og er med i en reklame for VW på kinesisk tv.

Pigebandet fra Odder har oplevet noget af en himmelflugt, siden de for lidt mere end år siden startede deres lille trio - endda på en løgn. Pigerne havde nemlig slet ikke noget band, da de blev hyret til deres første jobs

- Dagen inden vi skulle spille vores første job, blev vi nødt til at gå i øvelokalet. Det havde vi ikke været før, og der skulle vi så også finde ud af, hvem der skulle spille hvad, sagde tidligere trommeslagere Tam Vibberstoft, da bandet tidligere besøgte Go' Aften Østjylland.

Siden er Tam Vibberstoft stoppet i bandet for at hellige sig sit kunststudie i Holland. Ny som trommeslager i besætningen er Maria Juntunen, så bandet nu tæller hende, forsanger, Selina "gin" Jane, og Signe Tobiassen på bas.

Ud over Roskilde Festival har pigerne deltaget i flere festivaller og er sågar blevet rost i musikmagasinet Rolling Stone.

- Vi havde bare en ide om, at det var, det vi ville, og så kastede vi os ud i det. Og det synes jeg er en vigtig historie at fortælle, at man ikke behøver være stjernedygtig til at spille for at have et godt band og skrive god musik, fortæller Signe Tobiassen.

Vi har forsøgt at finde svaret på hvad det er de tre piger kan. Se mere ovenfor.