Personale afhørt om glemt barn

Pædagoger risikerer at blive anklaget for overtrædelse af straffeloven, efter de glemte barn i vuggestue.

Var der tale om en forsømmelse så alvorlig, at den var en overtrædelse af straffeloven, da medarbejderne i vuggestuen Kloden i Gellerup i tirsdags glemte den sovende to-årige dreng Idris, inden de lukkede institutionen før almindelig lukketid?

Det spørgsmål er politiet i Århus i færd med at afklare gennem afhøringer af de implicerede pædagoger. Hvis svaret er ja, vil en eller flere af de involverede blive sigtet. På nuværende tidspunkt er der dog ikke rejst nogen sigtelser i sagen, understreger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen overfor TV2 / ØSTJYLLAND.

Kommunen afventer politiets undersøgelse og juridiske vurdering, inden der på rådhuset bliver taget stilling til tjenstlige sanktioner som en påtale, forflyttelse eller fyring af en eller flere af Klodens medarbejdere.

Som sagen er oplyst indtil nu, har adskillige pædagoger overtrådt de interne regler. Blandt andet har én låst krybberummet af uden at sikre sig, at der ikke lå nogen børn og sov, og to andre har låst institutionen af og sat alarmen til uden at tjekke, om der var uafhentede børn.

Læs også tidligere nyheder om sagen:

<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13359">Pædagoger glemte barn</A></STRONG>

<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13372">To straffes for at glemme barn </A></STRONG>