Pepperoni-fabrik solgt: Nu skal vejen banes til USA

Imvestorgruppe har købt sig ind i virksomheden DK Foods

Foto: Colourbox

Hvis du køber en frysepizza med pepperoni i et supermarked, er der stor chance for, at den krydrede pølse er fremstillet på en fabrik i den lille by Thorning ved Kjellerup.

Fabrikken DK Foods er nemlig Danmarks største producent af pepperoni, som bliver solgt på både det danske og udenlandske marked.

Den succes har investorgruppen Maj Invest fået øje på og har nu resulteret i et opkøb på 70 procent af virksomheden. Dagbladet Børsen erfarer, at Maj Invest har lagt et trecifret millionbeløb.

DK Foods ejes af makkerparret Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard. Til tv2oj.dk fortæller den ene halvdel, Per Fischer Larsen, at et salg har været undervejs gennem længere tid.

- Timingen er mest af alt et tilfælde. Vi har hele tiden vidst, at der ikke var nogle af vores børn, der skulle overtage fabrikken. Der kan let opstå uenigheder, siger han.

Drømmer om det amerikanske marked

For et halvt år siden fik DK Foods kontakt til Maj Invest, som udtrykte interesse for at købe sig ind i virksomheden. Det er den handel der nu er faldet på plads.

Både Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard fortsætter som direktører på fabrikken og håber, at opkøbet kan være med til at udvide DK Foods aktiviteter til også at omhandle lande uden for EU.

DK Foods er blevet "USA-godkendt", hvilket ifølge Per Fischer Larsen betyder, at der nu også kan sælges pepperoni i eksempelvis Nordamerika, Australien og New Zealand.

- Vi satser på, at Maj Invest kan være med til at bygge vores organisation op, så vi også kan komme ind på andre markeder. Vi ved for eksempel, at der bliver spist utrolig mange pizzaer med pepperoni i USA, siger han.

Bliver i Thorning

For nyligt investerede de to direktører 50 millioner kroner i en udvidelse af fabrikken i Thorning, som også skal være virksomhedens hovedsæde fremover.

- Vi synes, at fabrikkens geografiske placering er vigtig. Vi kunne let flytte det hele til Letland og betale det halve i løn, men det tror vi ikke på. Vi tror derimod på, at produktiviteten er højere i Danmark, siger Per Fischer Larsen.

I dag eksporterer DK Foods omkring 95 procent af den pepperoni, som bliver produceret i Thorning. På ugebasis er der tale om i alt 150.000 kilo pepperoni-, salami- og chorizoskiver.