Pensionsselskab køber Pakhusene på Aarhus Ø

PFA Ejendomme køber kontorbygninger på Aarhus Ø

Foreløbig visualisering af Pakhusene, etape 2, som endnu ikke er opført. Foto: Aart Architects

PFA Ejendomme har købt Pakhusene, nyopført og fuldt udlejet kontorbyggeri på Aarhus Ø.

Udover de eksisterende kontor-kvadratmeter overtager PFA Ejendomme også retten til at opføre yderligere 21.000 m2 kontorer på grunden lige ved siden af.

Ifølge pensionsselskabet løber den samlede investering op i 850 millioner kroner.

Læs også Kæmpe-globus på havnen i Aarhus slår dørene op

- Aarhus er en by, som er inde i en meget positiv udvikling, det gælder ikke mindst på havnefronten, hvor vi nu har overtaget første etape af fremtidens kontorbyggeri i form af ’Pakhusene’. Det er fleksible og moderne kontorer med en fantastisk beliggenhed i vandkanten og mulighed for at understøtte deleøkonomiske tiltag med de indbyggede fællesarealer. Med denne type byggeri i høj kvalitet vil vi styrke Aarhus’ profil som erhvervsby samtidig med, at pensionsopsparerne får et godt afkast, siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Det er udelukkende erhvervsdelen af Pakhusene, som PFA Ejendomme har købt og altså ikke den del af byggeriet, der indeholder ejerlejligheder.

Læs også Politiet på vandet: Fire personer sigtet for sejlads

De eksisterende bygninger, som PFA Ejendomme nu overtager, udgør 10.621 m2, og dermed kommer pakhusene, når sidste del er bygget, til at blive på cirka 30.000 m2 samlet. Næste etape af Pakhusene ventes at stå klar til indflytning i midten af 2020.

- Pakhusene er visionært byggeri på en perfekt placering i den smukke Aarhus havn. Bygningerne understøtter i tidens ånd mulighed for deleøkonomi, og det kommer både nye og kommende indflyttere i området til glæde samtidigt med at bygningerne giver noget tilbage til hele bydelen. Mit team og jeg glæder os til at arbejde videre med 2. etape af fremtidens kontorer sammen med PFA, siger den ansvarlige projektudvikler Rune Kilden.