Pengeregn: Gammel Estrup får tidlig julegave

Donation sikrer særudstilling og 1700-talsfestival næste år

Foto: Palle Hedemann - Scanpix

1 af 3

Herregårdsmuseet på Gammel Estrup på Djursland har fået en tidlig julegave.

Museet har netop modtaget en donation på 380.000 kr., som skal bruges til at arrangere en 1700-talsfestival sætte en særudstilling i stand.

Donationen kommer fra CAC Fonden, som tidligere blandt andet har støttet Den Gamle By i Aarhus.

Læs også Kun to medarbejdere flytter med museum til Gl. Estrup

Med pengene fra donationen kan Gammel Estrup nu se frem til at fortælle et særligt kapitel af herregårdenes historie, nemlig om deres europæiske forbindelser.

Herregårdsmuseet vil i sommeren 2017 lave en særudstilling om møbler og genstande, der afspejler fælleseuropæisk stil og tankegods.

Derudover vil museet afholde en 1700-talsfestival, der indledes med markedsdage, hvor de besøgende kan møde både adel, bønder og håndværkere fra lokalområdet såvel som det øvrige Europa. Festivalen holdes i juni næste år.

Læs også Finanslov giver millionregn over østjyske kulturinstitutioner

- Vi er meget glade for, at vi nu får mulighed for at fortælle historien om herregårdenes europæiske forbindelser. Vi vil gerne vise, hvordan herregårdene før i tiden var toneangivende. Det var her, alt det nye og moderne opstod og spredte sig på tværs af landegrænser og fra den adelige elite også bredte sig nedad til de lavere samfundslag i lokalområderne, siger museumsinspektør Marie Aaberg Andersen i en pressemeddelelse.

Herregårdsmuseet på Gammel Estrup har fokus på herregårdenes europæiske forbindelser i hele 2017 som en del af kulturby-året.

Udover særudstillingen 'På sporet af Europa' og 1700-talsfestivalen afholder museet og Dansk Center for Herregårdsforskning en europæisk herregårdskonference til september. 

02:19

VIDEO: Herregårdsmuseet ved Auning frygtede i oktober at miste 800.000 kr. fra årsskiftet. Se et interview med museumsinspektør Britta Andersen.

Luk video