Penge på vej til boligområder

Skal skabe jobs og relationer

Lindholmparken. Foto: Google Maps

Boligområder i Aarhus Nord får nu en håndsrækning fra Landsbyggefonden.

I alt syv millioner kroner skal nu komme 10 boligområder - herunder blandt andet Lindholmparken, Vorrevang og Reginehøj - til gode gennem en omfattende helhedsplan.

- Der er jo ikke, fordi der er brand i gaden, men der har været flere alarmklokker, der har ringet. Nu har vi mulighed for at tage tingene i opløbet, og det synes vi også, er langt sjovere, i stedet for, når det først er gået galt. Derfor er vi glad for, at Landsbyggefonden har valgt at støtte vores projekt, siger Morten Homann, som er direktør for Boligkontoret Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pengene skal bruges til at fremme beskæftigelse, forholdene for udsatte børn og unge og skabe netværk.

Det skal ske gennem opsøgende arbejde og aktiviteter, som for eksempel lektiehjælp.

Boligkontoret Aarhus håber blandt andet, at aktiviterne kan være med til at skabe bedre sammenhold i områderne.

- Vi er sikre på, at jo bedre man kender kender, jo bedre er man også til at passe på hinanden og det boligområde, man bor i. Nogle af pengene skal bruges til at skabe aktiviteter, som gør, at folk kan møde hinanden på kryds og tværs, siger Morten Homann, som er direktør for Boligkontoret Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udover de syv millioner kroner fra Landsbyggefonden støtter boligorganisationerne og Aarhus Kommune samlet med yderligere tre millioner kroner.