Penge giver nyt liv

Langå og Mørke får penge til byfornyelse

Hovedgaden i Mørke. Foto: Google Maps

Byfornyelse er et ønske for mange byer, og nu bliver det en reel mulighed for Langå ved Randers samt Mørke på Djursland.

De to byer har til sammen fået bevilget godt 7,5 mio. kr fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til at gentænke byernes hovedgader.

Mørke har fået godt tre mio. til at genopbygge Hovedgaden, som i mange år har kæmpet med lukning af butikker og generelt forfald. Det skal der nu laves om på i samarbejde med lokale investorer, fonde og Syddjurs Kommune.

I Randers Kommune har fået 4,5 mio. kr. til at afprøve nye ideer i forbindelse med Langås gamle hovedgade, Bredgade. Under projektnavnet "Vores Bredgade - Genopdagelse af stationsbyens hovedgade" er målet at lave en række aktiviteter og fysiske tiltag, der skal gøre området mere attraktivt for beboerne i byen.

- I foreningen Langå i Udvikling arbejder vi med at omsætte borgernes egne ideer til virkelighed. Og den proces har foreløbig resulteret i en bevilling på 11,4 mio, hvoraf en del er medfinansiering fra kommunen og en anden del kommer fra staten. Nu har vi så fået tilsagn om de her nye penge, og vi kan næsten ikke få armene ned, siger Iben Sønderup, der er bestyrelsesmedlem i Langå i Udvikling, i en pressemeddelelse.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), roser kommunernes kreativitet.

- Det er meget opløftende at se, at kommunerne er så fulde af ideer. Ved at genoplive bymidterne kan vi være med til at udvikle og fastholde bosætningen især i de små og mellemstore byer, siger han.