Pegida: Frygter islamisering

Arrangør fra Pegida fortæller om demonstration

Mandag aften afholder Pegida Aarhus en antiislamistisk demonstration i Aarhus, der starter klokken 18 ved Sct. Pauls Kirkeplads på Frederiksbjerg.

- Vi vil gerne ud til den almindelige borger og vise vores frygt for den stigende islamisering, som sker i Danmark og i Europa generelt senest med antiterroraktion i Belgien og i Paris, hvor terrorangrebet skete, siger Daniel Holm fra Pegida Aarhus, der er arrangør af demonstrationen.

Han fortsætter:

- Vi frygter, at der vil ske noget lignende i Danmark.

Derudover er Daniel Holm bange for, at sharia-zoner bliver udbredt i Danmark.

Han forventer, at der vil komme mellem 100 og 150 personer til demonstrationen.

Se: Pegida demonstrerer i Aarhus

Aarhus for Mangfoldighed har arrangeret en moddemonstration mandag aften, som finder sted få hundrede meter fra den antiislamistiske.

- Det er bekymrende. Vi kommer med fred, og det håber jeg også, at de gør, og så er det da i orden, at de laver en moddemonstration. Men de kalder os racister, og det synes jeg ikke er helt fair, siger Daniel Holm.

Han kan ikke afvise, at der vil møde personer op til demonstrationen med racistiske holdninger.

- Vi er fredelige mennesker. Hvis folk opfører sig ordenligt og indordner sig efter vores regler, så smider jeg dem ikke væk, men hvis der er nogen, som ikke opfører sig ordenligt, eller hvis folk kommer i tøj, der symboliserer noget, vi ikke vil have, så lukker vi det ned, siger Daniel Holm.

Østjyllands Politi er bekendte med begge demonstrationer og holder øje med dem.