Patienter må stille sig i kø: Venteliste på 74 uger til smerte-behandling

Patienter må vente op til halvandet år på smertebehandling i Silkeborg

02:23

Hvis man render rundt med kroniske smerter, så er der nok ikke nogen tvivl om, at man gerne vil have gjort noget ved det hurtigst muligt. Men det kan vise sig at være svært, sådan er det i hvert fald i Silkeborg.

Her er der nemlig en ventetid ved Smerteklinikken, der lyder på hele 74 uger. Klinikken ansætter flere folk for at følge med, men køen bliver bare længere.

Læs også Efter 10 års medicindøs: Jeg har fået mit liv tilbage

- Lige nu modtager vi 25 henvendelser om ugen cirka, og vi kan tage ni nye patienter ind om ugen, og så opstår ventelisten jo, siger leder ved Smerteklinikken i Silkeborg Mette Bæk. 

Det er da ikke tilfredsstillende, at vi har en 74 ugers venteliste. Det vil jeg godt indrømme.

Anders Kühnau (S)

1. oktober 2015 åbnede Smerteklinikken i Silkeborg, og Foreningen af Kroniske Smertepatienter mener, at Region Midtjylland har været for langsomme med at gøre noget for smertepatienterne.

- Region Midtjylland er jo forholdsvis ny med offentlig tværfaglig smerteklinik. Region Midtjylland har været en ørken i årevis, siger formand for Foreningen af Kroniske Smertepatienter, Pia Kristensen.

Er ikke tilfredsstillende

Hos Region Midtjylland erkender man, at den lange ventetid ikke er tilfredsstillende.

- Det er da ikke tilfredsstillende, at vi har en 74 ugers venteliste. Det vil jeg godt indrømme, siger formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

Læs også Nye ambulancer og smerteklinik

Patienter har krav på at få behandling inden fire uger. Regionen henviser derfor til private smerteklinikker som et alternativ. 

Langt de fleste patienter vælger dog at vente i stedet. Hos Foreningen af Kroniske Smertepatienter mener man heller ikke, at det private tilbud altid kan leve op til det, man modtager hos det offentlige.

- Nogen steder kan det privat sagtens matche det, men der er nogle udfordringer. Tilbuddene er oftere af kortere varighed på det private tilbud, siger Pia Kristensen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.