Patienter kan ikke få journaler

Regionen: Det er ikke optimalt

02:14

1 af 2

Patienter på Djursland er fortvivlede over, at de ikke kan få deres journaler, som er låst fast til en lægepraksis, hvor lægen er sygmeldt.

Den lokale lægepraksis i Kolind har været lukket på grund af sygdom i små to måneder, hvilket betyder, at patienterne ikke kan få deres journaler. Og det er til stor frustration.

- Vi er 1.700 patienter, der er gidsler i det her spil, og man kan nærmest sige, at vi står uden tag over hovedet, siger Svend Jepsen, der er førtidspensionist fra Ryomgård.

Patienterne er blevet henvist til nye læger, men problemet er, at de nye læger ikke kan få adgang til journalerne.

- Min kone har været ved læge og fået af vide, at de ikke kunne se i hendes journaler, fordi at de journaler var fastlåst til den oprindelige lægepraksis, og derfor kunne de ikke få adgang til dem, siger Svend Jepsen.

Region Midtjylland ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men bekræfter, at journalerne er fastlåst, så længe situationen er midlertidig.

- En læge kan jo blive udsat for at blive syg, så man kan jo ikke bare lige sætte ham fra bestillingen af den grund alene, så journalerne er stadig i hans varetægt, siger Jørgen Nørskov Nielsen, der er chef for praksisadministration i Region Midtjylland.

Men Svend Jepsen efterlyser mere fleksibilitet i systemet.

- Det er min frygt, at hvis vi lige pludselig står og skal på sygehuset med en akut sygdom, men journalerne bare ikke er tilgængelig, fordi der er et helt åndssvagt system, siger han.

I Region Midtjylland mener man heller ikke, at det er en optimal situation.

- Jeg kan ikke sætte noget bestemt tidspunkt på, men vi er lige så indstillet på at få løst situationen, som patienterne er. Det er ikke nogen optimal situation, at man ikke kan gå til sin egen læge, siger Jørgen Nørskov Nielsen.

Men Svend Jepsen mener, at Region Midtjylland skal gøre mere i sagen.

- De skal se at komme på banen. Vores journaler kan ikke blive ved med at være låst inde. Det er da det første, der skal ske, at de bliver frigivet, siger Svend Jepsen.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.