Patienter deler hjertehistorier: Lukning vil være rigtig ærgerlig

Ung kvinde har startet Facebook-side for at sætte fokus på den lukningstruede børnehjerte-afdeling i Skejby

Pernille Lærke Andersen har ligesom mange andre danskere fulgt den seneste uges kamp i medierne mellem Aarhus Universitetshospital i Skejby og Rigshospitalet i København.

En kamp, som handler om, hvilket sygehus der fremover skal have eneret til at operere børn og unge med medfødte hjertefejl.

Som 18-årig blev Pernille Lærke Andersen opereret i hjertet på sygehuset i Skejby, og hun har i dag kun taknemmelighed til overs for personalet og den behandling, hun dengang modtog.

Det har fået hende til at oprette Facebook-siden "Hjerteeventyr på Skejby", hvor forældre til børn med hjertefejl og tidligere patienter nu deler deres historier for at skabe opmærksomhed omkring afdelingen:

- Jeg tænkte, at nu skulle det være, siger Pernille Lærke Andersen, som længe havde overvejet at oprette en hyldest-side til fordel for lægerne og sygeplejerskerne på børnehjerteafdelingen.

Læger på Rigshospitalet får kritik for åben krig om hjertebørn

- Jeg synes, det er super ærgerligt for en masse familier, hvis afdelingen lukker. Derfor håber jeg, at der bliver truffet en afgørelse af mennesker udefra.

Et eventyr at være patient

Indtil videre har over 1.600 personer syntes godt om hendes Facebook-side, og historierne er væltet ind med både billeder og tekst.

Pernille Lærke Andersens egen historie begyndte, da hun i 3.g pludselig blev syg med feber og uforklarlige symptomer. Efter undersøgelser på sygehuset i Aalborg, hvor hun på det tidspunkt boede, viste det sig, at hun havde et medfødt hul i hjertet.

Diagnosen blev begyndelsen på det, som hun selv kalder sit "hjerteeventyr". Hun blev henvist til operation i Skejby for at få hullet lappet og husker tydeligt den ro og tryghed, hun blev mødt med på børnehjerteafdelingen.

- De var så gode ved mig. De gjorde det til et eventyr, hvor jeg var tryg lige fra det øjeblik, jeg trådte ind på afdelingen, siger Pernille Lærke Andersen.

Efter operationen opstod der komplikationer med blandt andet væske om hjertet og flere undersøgelser og og endnu en operation ventede, så igen måtte hun køres til Skejby, hvor læger og sygeplersker stod klar til at hjælpe.

I dag er Pernille Lærke Andersen 24 år gammel og læser til keramiker på Aarhus Kunstakademi. Hun mærker ikke længere noget til sin sygdom.

- Jeg har det fantastisk i dag og er så taknemmelig for alt.

På sin egen Facebook-profil har Pernille Lærke Andersen lagt en video ud, hvor hun fortæller om oplevelserne i Skejby. Du kan se videoen nedenfor:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Hjerteeventyr på Skejby

Spred budskabet <3

Opslået af Hjerteeventyr på Skejby på 24. januar 2016