Patient-journaler er nu elektroniske

Første universitetshospital som dropper papirjournaler

Personalet på Øre-, Næse- og Halsafdelingen er i gang med at indtaste oplysninger i MidtEPJ efter at 5-årige Jonas er blevet undersøgt.

Som det første universitetshospital i Danmark tog Aarhus Universitetshospital i dag, mandag, et stort skridt hen imod den papirløse patientjournal.

Det skete, da en stor del af hospitalet gik i gang med at bruge den fælles regionale elektroniske patientjournal MidtEPJ.

- Vi er det første universitetshospital i Danmark, der tager MidtEPJ i brug. Og det kommer til at kræve meget af os, fordi vi er et højt specialiseret hospital med mange fagligt specialiserede behandlinger, siger Gert Sørensen, der er hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse. 

Ti afdelinger med
I maj begyndte afdelingen for hud- og kønssygdomme som den første at afprøve den elektroniske patientjournal.

I dag er mere end ti afdelinger og enheder kommet med - i alt over 1.500 slutbrugere. Og henover efteråret og vinteren tager resten af afdelingerne systemet i brug, så hele Aarhus Universitetshospital er overgået til MidtEPJ senest 1. april 2012. 

Den store fordel ved MidtEPJ er, at alle data om en patient kan samles på ét sted. Så læger, sygeplejersker, lægesekretærer, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle kan bruge den samme journal - på samme tid. 

Udover at hjælpe patienter og personale kan den elektroniske patientjournal også på længere sigt bruges til forskning.

For den store mængde data, som tastes ind i systemet, kan senere trækkes ud og bruges til forskningsprojekter.