Patient gik amok på sygeplejerske i Randers

Tirsdag eftermiddag gav en ung mandlig patient på det psykiatriske hospital i Randers en sygeplejerske flere knytnæveslag i ansigtet

Det var på det psykiatriske hospital i Randers på Dronningborg Boulevard, at overfaldet fandt sted. Foto: Google Street View

Opdateret kl. 14.00: Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger på det psykiatriske hospital i Risskov.

En 28-årig patient på det psykiatriske hospital i Randers følte sig tirsdag kl. 14.30 så provokeret over en sygeplejerske på stedet, at han gav hende flere knytnæveslag i ansigtet. Nu er han sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste.

Voldsmanden fremstilles i grundlovsforhør kl. 11 og kræves varetægtsfængslet.

Han følte sig efter eget udsagn provokeret af sygeplejersken, som han mente skulle have tæsk.

Jeanette Løw Rasmussen, Østjyllands Politi

- Da vi ankommer til hospitalet kort efter anmeldesen, møder betjentene en mand, der står og ryger ved indgangen. Han passer på signalementet af gerningsmanden, og indrømmer da også hurtigt, at han har slået en sygeplejerske, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løw Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Forsøgte at parere slagene

- Han følte sig efter eget udsagn provokeret af sygeplejersken, som han mente skulle have tæsk, fortsætter hun.

Det viser sig, at manden har tildelt den ansatte fem-seks knytnæveslag, hvor af flere af dem var i ansigtet.

Læs også Voldsmand fra Randers må fejre jul i fængslet

- Hun har pådraget sig flere rifter på den ene underarm, som hun har forsøgt at parere slagene med, siger Jeanette Løw Rasmussen.

Hvis den 28-årige bliver varetægtsfængslet for overfaldet, vil det formentlig blive i surrogat – altså på en psykiatrisk afdeling igen.