Passer børn til bedre løn end dagplejere

De er ikke dagplejere. De passer blot deres og andres børn, og tjener godt på det ved hjælp af kommunale midler.

Anita Bach Danielsen og Gitte Mejer, begge fra Lisbjerg har valgt at tænke kreativt og lave deres eget pasningstilbud. De tjener bedre end dagplejemødre, de sparer 20 kilometers kørsel og får oven i købet et job.

Kvinderne har sammen startet et privat pasningstilbud i Lisbjerg finansieret af kommunens fritvalgs-ordning. Ideen opstod fordi ingen af kvinderne kunne få pasning til deres yngste børn i nærområdet.
<B>
Tjener penge på kommunens fritvalgsordning</B>
Økonomien bag Anita Bach Danielsen og Gitte Mejers private pasning er baseret på kommunens fritvalgsordning. Her kan forældre fravælge en kommunal plads mod, at de får dækket 75% af udgifterne til privat pasning.

De to kvinder tager 7500 kroner per barn de skal passe. Når forældrene til de børn har valgt fritvalgsordningen betaler kommunen omkring 5500 kroner - og giver forældrene en egenbetaling på omkring 2000 kroner - det samme som en kommunal plads koster. Samtidig kan Anita Bach Danielsen og Gitte Mejer tjene næsten det dobbelte af hvad en dagplejer tjener.

Indtil videre vil Anita og Gitte fortsætte med ordningen i et år. Herefter forventer de at alle de børn de passer har fået kommunale pladser i nærområdet.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30. Hør blandt andet, hvad Århus Kommune mener om kvindernes arbejde og de penge de tjener på det.