Pas på tasken! Endnu en kvinde forsøgt bestjålet i Aarhus

Det har været en sommer, hvor politiet har modtaget mange anmeldelser om tasketyverier. Fremgangsmåden minder meget om hinanden, hvor gerningsmanden nærmer sig kvinderne bagfra og stjæler tasken op fra cykelkurven. 

Læs også Få tasken op af cykelkurven: Tyv hapser værdigenstande

 Natten til fredag var endnu en aarhusiansk kvinde udsat for den slags tyveri, da hun kørte langs Jernaldervej i vestlig retning. Hun blev opmærksom på en cyklist, der nærmede sig hende bagfra, da han kom op på siden af hende, forsøgte han at stjæle hendes taske ud af cykelkurven. 

Det lykkedes ham ikke, da cykelkurven var spændt fast med rem. Kvinden svingede ind i gerningsmanden, så de begge væltede. Gerningsmanden kørte derefter hurtigt videre.

Han beskrives som værende dansk, mellem 30 og 35 år, cirka 185-190 centimeter høj, lys i huden og med lyst hår. Han var iført sort trøje og mørke bukser og kørte på citybike. 

Læs også Ung kvinde væltet omkuld af taskerøver

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.

En række af lignende tyverier
Cykeltyveriet er langt fra et enestående tilfælde i Aarhus denne sommer. Så sent som natten til onsdag blev en kvinde udsat for et lignende tyveriforsøg på Brendstrupvej, og politiet vil ikke afvise, at der er en sammenhæng.

- De to episoder ligner meget hinanden, så der kan være tale om den samme gerningsmand, siger politiassistent ved Østjyllands Politi Marianne Morgen.