Pas på tyveri fra bilen

Fordobling af tyverier fra biler

Foto: Colourbox

Østjyllands Politi advarer nu om at lade værdigenstande ligge synligt fremme i bilerne. Det sker efter en markant stigning i antallet af tyverier fra person- og varebiler.

- Fra den 1. juni til i dag har der været 536 tyverier fra biler. Det svarer til 16 tyverier om dagen. Og det er en fordobling i forhold til samme periode sidste år, fortæller politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tallene er fra hele politikredsen, men det er primært Aarhus og især det vestlige Aarhus, der er ramt af de mange tyverier.

- Mange af tyverierne bliver begået af østeuropæere og unge på scootere, og de har ingen skrupler i forhold til at begå tyverierne på parkeringspladser eller andre steder, hvor der er mange mennesker hele tiden, fortæller Mogens Brøndum.

To unge på en scooter kan i løbet af få sekunder smadre en rude i en bil, stikke hånden ind og tage tasken, pc'en eller telefonen, der ligger synligt fremme. Og det overrasker mange, fortæller politiet.

- Når vi får anmeldelserne, fortæller folk, at de bare lige var inde i en butik i fem minutter, eller måske havde efterladt tasken på forsædet, mens de hurtigt løb ind i børnehaven efter barnet. Men der skal ikke mere tid til for de her tyve, siger Mogens Brøndum.

I de kommende dage forventes flere hundrede tusinder at komme til Aarhus i bil for at se Tall Ship Races, og det får politiet til at advarer bilisterne.

- Tyvene er der, hvor værdierne er. Så jeg kan kun opfordre til, enten at skjule værdigenstandene eller helt fjerne dem fra bilen, siger Mogens Brøndum.