Pas på tyveri fra bilen

Foto: Colourbox

Fordobling af tyverier fra biler

Østjyllands Politi advarer nu om at lade værdigenstande ligge synligt fremme i bilerne. Det sker efter en markant stigning i antallet af tyverier fra person- og varebiler.

- Fra den 1. juni til i dag har der været 536 tyverier fra biler. Det svarer til 16 tyverier om dagen. Og det er en fordobling i forhold til samme periode sidste år, fortæller politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tallene er fra hele politikredsen, men det er primært Aarhus og især det vestlige Aarhus, der er ramt af de mange tyverier.

- Mange af tyverierne bliver begået af østeuropæere og unge på scootere, og de har ingen skrupler i forhold til at begå tyverierne på parkeringspladser eller andre steder, hvor der er mange mennesker hele tiden, fortæller Mogens Brøndum.

To unge på en scooter kan i løbet af få sekunder smadre en rude i en bil, stikke hånden ind og tage tasken, pc'en eller telefonen, der ligger synligt fremme. Og det overrasker mange, fortæller politiet.

- Når vi får anmeldelserne, fortæller folk, at de bare lige var inde i en butik i fem minutter, eller måske havde efterladt tasken på forsædet, mens de hurtigt løb ind i børnehaven efter barnet. Men der skal ikke mere tid til for de her tyve, siger Mogens Brøndum.

I de kommende dage forventes flere hundrede tusinder at komme til Aarhus i bil for at se Tall Ship Races, og det får politiet til at advarer bilisterne.

- Tyvene er der, hvor værdierne er. Så jeg kan kun opfordre til, enten at skjule værdigenstandene eller helt fjerne dem fra bilen, siger Mogens Brøndum.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig