Pas på tyven, kvinder!

Tyvene er ude efter jeres tasker

22 gange i denne måned er kvinder blevet frarøvet deres taske på deres cykel af en forbikørende knallert.

Seneste tilfælde var onsdag aften, hvor en 20-årig kvinde kom kørende på Klokkervej i Aarhus Vest. Pludselig kom en knallert kørende hen imod hende. Den ene rækte en arm ud efter den taske, der stod bag på bagagebæret og snuppede den.

De to på knallerten fortsatte mod Rytoften med kvindens egendele. I tasken var en Mac-computer, en iPhone, en pung og alle hendes skoleting.

Ofrene er alle kvinder

Tilfældet her er altså langt fra en enlig svale. I endeværende måned har Østjyllands Politi fået 22 anmeldelser om tilsvarende episoder. Fælles for dem alle er, at ofrene alle sammen har været kvinder på cykel.

Desuden har alle kvinderne berettet om to unge mænd på en knallert.

13 af tilfældende fandt sted på stisystemerne i Aarhus Vest-området, og de andre 9 tilfælde var på stisystemerne i Aarhus Nord-området.

- Vi opfordrer folk, især kvinder, til at være påpasselige med at færdes på de her stier. Og så skal de også tænke over, hvordan de placerer deres taske på cyklen. I alle tilfældene har tyvene stjålet taskerne fra bagagebæret, siger Politikommissær hos Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tyveri ved højlys dag

De 22 forhold er alle fundet sted mellem middagstid og cirka klokken otte om aftenen. Der er derfor tale om tyverier, som bliver begået, når der er lyst.

Der er ikke noget konkret signalement af tyvene, men flere af kvinderne mener, at tyvene har været unge fyre af anden etnisk herkomst end dansk. De bar begge hættetrøjer og kørte på en stor knallert uden nummerplader.

Politiet har fokus på området.

- Vi efterforsker i øjeblikket på de sager her. Vi kan ikke udelukke, at der er tale om flere hold af tyve, eller om det er de samme. Det vil efterforskningen vise. Men vi hører meget gerne fra fok, der har set, hørt eller oplevet noget, der kan bidrage til efterforskningen, siger Mogens Brøndum.