Pas på pirattaxaer

Fem sager på under en uge

Østjyllands Politi har de seneste dage haft travlt med sager, hvor pirattaxaer har været involverede. Fem gange har politiet fået anmeldt sager om pirattaxaer siden i lørdags.

Mønsteret i sagerne er, i følge politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi, meget ens fra gang til gang.

- Mænd af udenlandsk udseende kontakter personer i midtbyen i Aarhus tidligt om morgenen, og tilbyder at køre dem hjem fra byen.

Herefter kører de til tankstationer og får deres "kunder" til at tanke med Dankort, alt imens de aflæser deres pin-koder og senere misbruger deres Dankort.

I lørdags fik en 27-årig mand stjålet sin Dankort under en tur med en pirattaxa, og der blev hævet 5.000 kr. på kortet.

En 35-årig kvinde fik, også i lørdags, misbrugt sit Dankort for 26.000 kr., efter at have været på vej med pirattaxa fra Aarhus mod Tranbjerg.

I søndags fik en mand stjålet 1.000 kr. og fik misbrugt sit Dankort for 6.000 kroner.

I går fik en mand frarøvet sit Rolex-ur og sit Dankort i en pirattaxa.

Og endelig blev en 21-årig kvinde befamlet og hendes Dankort-kode blev forsøgt aflæst, da hun kørte med en pirattaxa på vej hjem fra byen natten til i går.

- Sagerne er svære, fordi det ofte er i morgentimerne, hvor folk er påvirkede på vej hjem fra byen, og derfor har de svært ved at give grundige signalementer af gerningsmændene, siger Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi udelukker ikke, at det kan være den samme personkreds, der står bag episoderne. Og samtidig advarer Østjyllands Politi endnu engang mod, at man benytter pirattaxaer.