Pas på pakkerne under træet

Tyve stjæler julegaver under indbrud

Foto: Colourbox

En række østjyske indbrudstyve har fået sig en tidlig julegaver - i bogstavelig forstand.

Ifølge Østjyllands Politi er der i løbet af de seneste døgn blevet stjålet en række julegaver under indbrud i østjyske hjem.

Under et indbrud på Langengevej i Vejlby i Aarhus er der i weekenden blevet stjålet en række julegaver. Tyven kom ind i boligen ved at bryde en dør op. Foruden julegaverne er der også blevet stjålet møbler, lamper og sko.

Under et indbrud på Hovevejen i Hasselager lykkedes det ligefrem for en indbrudstyv at stjæle en hel sæk fyldt med julegaver. I sækken gemte der sig blandt andet en stegepande, et bælte samt sko.

Sko er tilsyneladende i høj kurs blandt indbrudstyve. Under et indbrud på Oslogade i Aarhus er der ifølge politiet blevet stjålet sko af mærket Nike. Derudover forsvandt gerningsmanden med iPads, tæpper og en håndtaske.

Politikommissær Jens Rønberg fra Østjyllands Politi har tidligere fortalt, at indbrudstyve som regel ikke målrettet går efter julegaver, når de bryder ind i private boliger i december.

- Men de tager, hvad der er. Derfor er julegaverne ofte interessante for dem. Hvis der havde ligget fødselsdagsgaver fremme, havde de taget dem i stedet for.