Pas på falske boligannoncer

Vær forsigtig på leje-markedet, siger LLO

Der foregår meget snyd, når lejligheder skal udlejes, siger LLO (genrefoto)

Når brevet om optagelse ved Aarhus Universitet eller en af byens højere læreanstalt i morgen, lørdag, dumper ind gennem brevsprækken, bliver næste udfordring for mange unge at finde en bolig i det hårdt pressede aarhusianske lejlighedsmarked.

Og her er der al mulig grund til at være på vagt, advarer Lejernes Landsorganisation LLO.

- Der er flere tilfælde af falske annoncer og fup end, der har været tidligere, siger cheføkonom Jesper Larsen, LLO til DR P4 Østjylland.

Han er ikke i tvivl om, at weekendens svar på ansøgning om studieplads i flere tilfælde vil ende med en lang næse på boligmarkedet og politianmeldelse.

- Det er blevet sværere at gardere sig imod svindlerne, for der er nye metoder i brug. Nogle metoder vi ikke har set tidligere, siger Jesper Larsen.

Hos Lejernes LO har man allerede modtaget de første sager om svindel med lejemål i Jylland.

- Der kommer flere. Det er helt givet. Og derfor må man opfordre de unge og de boligsøgende til at være opmærksomme på, hvad det er, de kigger på, og hvad det er, de betaler penge til, siger Jesper Larsen til DR P? Østjylland.

Han anbefaler tjek af dørskilt, ID og brug af sund fornuft, inden man som kommende lejer betaler depositum for en tre-værelses til en pris, der er for god til at være sand.