Pas på de sociale medier

Unge tænker sig ikke om på sociale medier, mener Regnskovs-direktør

04:36

1 af 2

Mange unge tænker sig ikke godt nok om, når de færdes på de sociale medier.

Det mener direktør for Randers Regnskov Henrik Herold, der onsdag er gæst i programmet Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND.

I programmet diskuterer gæsterne de mest populære nyheder på tv2oj.dk i den forgangne uge. I dagens program bliver de blandt andet præsenteret for historien om, at en elev på Assentoftskolen ved Randers delte et nøgenbillede af sig selv på nettet, fordi han troede, at en pige fra Fyn var interesseret i det.

Det viste sig senere, at det var nogle andre elever fra skolen, der stod bag. De delte derefter billedet af den nøgne dreng med resten af skolens elever.

Se: Bortvist efter nøgenbillede

- Mange af de unge mennesker har slet ikke tænkt den her tanke. Knægten, som hopper på den her med den falske profil, han er også for dum, når han lægger nøgenbilleder ud af sig selv, siger direktør for Randers Regnskov Henrik Herold.

- Når han sender billedet til hende, så skaber han muligheden for, at det bliver distribueret.

Formanden for DSU Århus, Line Mastrup, mener ligesom Henrik Herold, at det er naivt af drengen fra Assentoft at lægge nøgenbilleder af sig selv på Facebook.

Hun langer dog mest ud efter de skoleelever, der lokkede ham til det. Eleverne er senere blevet hjemsendt fra deres skole i en uge.

- Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er virkelig grotesk. Sådan noget har altid fundet sted på skoler, men nu er der kommet nogle helt nye platforme at gøre det på, siger Line Mastrup.

Se diskussionen om nøgenbilledet i videoen øverst på siden. Se hele udsendelsen med Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag kl. 18.15.