Weekendsne - Søndag kan ende i regulær snestorm

Nye prognoser har voldsomt snevejr til hele landet søndag.

Søndag kan ende i regulær snestorm. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Allerede fredag aften og natten til lørdag bliver Danmark ramt af et snevejr, som kan give op til 10 centimeter sne til Nordjylland. Og søndag har flere prognoser et endnu større snevejr, som måske kan blive til regulær snestorm.

Prognoserne for søndagens vejr har dog varieret meget de seneste dage, og det er stadig usikkert, hvor hårdt snevejret bliver. Seneste prognose for det fælles europæiske regnecenter ECMWF har meget store snemængder frem til tirsdag morgen.

Prognose fra ECMWF med samlet snemængde frem til tirsdag morgen. Dele af Danmark har over 25 cm sne. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Mellem 10 og 25 centimeter sne til hele landet

Prognosen viser, at der fra fredag eftermiddag og frem til tirsdag morgen generelt vil falde mellem 15 og 25 centimeter sne i Jylland og 10 til 20 centimeter på Øerne. Prognoser for snefald er ret usikre og tidligere prognoser har været noget anderledes. Her er en stor del af nedbøren faldet som regn og slud fra det lavtryk, som er årsagen til snevejret.

Prognose søndag klokken 8. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Søndag morgen har prognoserne snevejr til det meste af landet. Kun i det sydlige Jylland og på Sydfyn vil nedbøren falde som regn. Det er her man også kan ane usikkerheden i prognoserne. Hvis lavtrykket eller varmfronten placerer sig lidt nordligere, vil en større del af Danmark få regn og en mindre del sne.

Prognose søndag klokken 14 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Seneste prognose er den mest gunstige vejrsituation for snestorm til Danmark

Denne prognose har imidlertid lavtryk og fronter placeret således, at vejrsystemet giver utrolig gunstige forhold for snevejr over Danmark.

Fronten er placeret lige syd for Danmark med kraftige snefald over hele Danmark. Regnvejret bliver i Tyskland. Hvis dette bliver virkelighed, får Danmark snestorm på søndag. Hvis lavtrykket tager en lidt sydligere bane, vil det kun være Syddanmark, som får kraftigt snevejr, og i Nordjylland vil det holde tørt.

Prognose mandag morgen klokken 8 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Prognosen har lavtrykket til kun langsomt at bevæge sig mod øst, hvilket giver langvarigt snefald. Hvis prognosen holder vil snevejret først ophøre tirsdag morgen på Bornholm.

01:00

VIDEO: Se vejret her. 

Luk video