Vinterkulde over Danmark - vi har vinterens koldeste morgen

Med temperaturer meget tæt på 10 graders frost, har vinterkulden kulmineret over landet i nat

I samarbejde med tv2.dk

Det gælder om at tage varme handsker, tyk vinterjakke, samt hue og halstørklæde på, inden man begiver sig ud i den kolde vinterluft onsdag morgen.

Kombinationen af vindstille vejr, få skyer og stedvis sne på jorden, har givet anledning til den hidtil koldeste morgen denne vinter.

Allermest tænderklaprende var kulden i Horsens, hvor termometret har vist -9,6 grader - og det er præcis 0,1 grader koldere, end hvad man målte i Kastrup nær København i går.

Det er samtidigt også den laveste temperatur i Danmark i næsten ét år - siden der blev målt -9,8 grader i Nordjylland den 15. februar sidste år.

Lokalt endnu et isdøgn

Som dagen skrider frem, stiger temperaturen i hele landet - og mens man i Jylland kan nå op mellem 1 og 3 graders varme, så vil man over den østlige del af landet mange steder opleve at temperaturen holder sig meget tæt på frysepunktet.

Enkelte steder kan temperaturen endda forblive lige under frysepunktet hele dagen - og så har vi endnu et såkaldt 'isdøgn'. 

01:02

Selvom det er koldt, er det oftest også et flot syn, når landskabet er dækket af frost. Her en video fra tidligere på året.

Luk video