Varmen vender tilbage og kan give op til 25 grader

Naturen er begyndt at få efterårsfarver, men sommerluften vil ikke slippe. De kommende dage bliver smukke med temperaturer op omkring 25 grader

Det bliver så varmt de kommende dage, at bikinien og badebukserne igen kan blive luftet. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Find bare sommertøjet frem endnu engang og gem den lune efterårsfrakke væk. Det bliver så varmt, at selv bikini og badebukser kan få endnu en omgang sand og vand.

Med temperaturer mellem af 20 til 25 grader de kommende dage bliver det igen sommervejr - og nu med smukke efterårsfarver i naturen.

Temperaturer tirsdag den 18. september.  Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Tirsdag bliver en smuk solskinsdag med meget høje temperaturer  Når vi over 25,0 grader får vi meteorologiske sommerdag nummer 72.

Prognose for temperaturer onsdag den 19. september. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Onsdag og torsdag fortsætter det sommerlige vejr i Østdanmark, selvom temperaturen falder en smule. Der vil fortsat være forholdsvis meget sol. I Jylland bliver det dog noget mere skyet og torsdag kan man forvente regn.

Prognose for temperaturer torsdag den 20. september.  Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Der vil således være tale om såkaldt Indian summer. Det er en betegnelse taget fra USA, som er mindst 300 år gammel. Der er ikke en klar definition, men begrebet er brugt om en periode med sommervejr i efteråret.

Det smukkeste vejr findes i efteråret

Selvom vi kun er cirka midt i september, er den danske natur i høj grad begyndt at få efterårsfarver. Det er endda sket tidligere end det plejer. Årsagen til dette skal man nok finde i den lange tørkeperiode i maj, juni og juli. 

De fleste danskere holder meget af sommer, mens efteråret ikke har samme status. Det er der nok flere grunde til. Efteråret er den årstid med flest regnvejrsdage. Fra 1. september til 30.november falder dagslængden fra 13 timer og 40 minutter til 7 timer og 19 minutter.

Læs også Nu kommer kæmpeinsekterne - og det er en god ting

Men når solen luner på ryggen og vinden er rolig, er efterårsvejr enormt smukt. I Tyskland bruger man begrebet 'Goldener oktober' om naturens flotte farver og herhjemme kendes sange som 'Septembers himmel er så blå'. Efteråret er fantastisk, når vejret arter sig.

TV 2 Vejret definerede i 2011 begrebet løvfaldssommer som en pendant til Indian summer. En dansk udgave med en klar definition. Løvfaldssommer er defineret som minimum tre dage i træk med over 20 grader efter efterårsjævndøgn. Efterårsjævndøgn er på søndag den 23. september.

VIDEO: Se vejrudsigten for de kommende fem - næsten sommerlige - dage i Østjylland.