Under otte graders frost: Mandag morgen er iskold og vejene glatte

Der er risiko for rimglatte veje i stort set hele landet

Mange steder i landet har temperaturen været under fem graders frost natten til mandag. Det betyder risiko for rimglatte veje. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Der skal skrabes is af bilruderne, huen og handskerne skal på, og så skal man køre ekstra forsigtigt på de rimglatte veje denne mandag morgen.

Danmark er nemlig atter stået op til en iskold morgen, hvor temperaturerne er helt nede under otte minusgrader, dér hvor det er koldest.

Søen er begyndt og fryse til is i Doktorparken i Randers. Foto: Tage Svindt Lund Christensen‎ Foto: Tage Svindt Lund Christensen‎

Otte graders frost i Jylland

Lavest har temperaturen været i Billund og i Skrydstrup ved Vojens, hvor termometeret har vist -8,1 grader, men mange steder i landet har temperaturen været under fem graders frost.

Det er klart og stille vejr over Danmark, der giver anledning til de lave temperaturer.

01:00

Her kan du se vejrudsigten for mandag og de kommende dage.

Luk video

Rimglatte veje i hele landet

Det giver også risiko for rimglatte veje i så godt som hele landet, der kan vare ved det meste af dagen, eftersom temperaturerne kun langsomt stiger til omkring frysepunktet.

Til gengæld kan vi se frem til endnu en særdeles solrig dag, hvor man gør klogt i at huske solbrillerne - ikke mindst hvis man er bilist.

Solen står nemlig fortsat meget lavt på himlen.

Vinterens hidtil koldeste nat fik vi natten til søndag, hvor der blev målt -8,9 grader i Billund.