Storebror til offer for benzin-angreb: Han er blevet mobbet længe

Storebroderen siger, at han forud for overfaldet flere gange advarede skolen mod en gruppe drenge

Denne artikel har i sin oprindelige form ikke overholdt vores standarder for artikler fra TV 2 | ØSTJYLLAND. Derfor har vi valgt at rette i den. 

16-årige Ali Akbari blev i mandags alvorligt forbrændt på en tredjedel af kroppen, da jævnaldrende drenge fra hans folkeskole i Ry overhældte ham med brændende benzin.

Overfaldet har rystet lokalområdet og ikke mindst drengens familie. Det fortæller storebroderen, 18-årige Mohammad Akbari, til TV 2.

Ifølge ham har lillebroderen forud for mandagens overfald været udsat for "grov mobning" gennem længere tid.

- Det kommer bag på mig, at de tager det helt derud. Jeg havde hørt, at de skubber ham og mobber ham og er meget grove. Men jeg havde ikke forventet, at nogen var ude på at slå ham ihjel, siger Mohammad Akbari.

- Jeg har advaret skolen flere gange mod gruppen af drenge. Jeg har sagt til skolen, at enten gjorde gruppen af drenge noget ved Ali, eller også gjorde Ali noget ved sig selv. Jeg forstår ikke, at skolen ikke reagerede, siger han.

Det har ikke været muligt for TV 2 | ØSTJYLLAND at bekræfte de oplysninger, som Mohammad Akbari kommer med, og det er altså hans udlægning af sagen.

Politi afviser etnisk motiv

Familien har afghansk oprindelse, mens de fire sigtede ifølge politiet er etniske danskere. Det har fået flere til at spekulere i, om overfaldet har noget med etnicitet at gøre, men det har både Sydøstjyllands Politi og Mølleskolen i Ry hidtil afvist. 

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND var onsdag på gaden i Ry, hvor borgerne er meget chokerede over det voldsomme angreb.

- Det er ikke et tilfældigt møde, og de kender hinanden, så der må ligge et eller andet forud for det her. Vi forsøger at finde baggrunden for, hvad der er foregået her, siger vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Lars Peter Madsen til TV 2.

Ud over det ønsker politiet ikke at sige mere om motivet til overfaldet.

Offer i bedring

På Mølleskolen i Ry er både lærere og elever rystede, og de har haft mulighed for at tale med en psykolog. I dag ønsker skolen ikke at kommentere yderligere på den konkrete sag, men siger til TV 2, at man er i gang med at lave en redegørelse.

VIDEO: Tirsdag fortalte viceskoleleder på Mølleskolen, Alma Schack Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND, at de på skolen er chokerede og kede af situationen.

Onsdag aften meddeler Sydøstjyllands Politi, at 16-årige Ali Akbari er i bedring og uden for livsfare.

Ifølge broderen Mohammad, der har tilbragt dagen på hospitalet, er hans lillebror dog stadig meget dårlig.

-Jeg er faktisk i chok over, hvordan hans krop er brændt ned. Han skal have meget smertestillende. Men vi håber da, at han kommer i god bedring og får det psykisk godt. For han har det slet ikke psykisk godt. Det er et stort slag han har fået, siger Mohammad Akbari.

Stadfæstet

En dommer valgte tirsdag at varetægtsfængsle de fire drenge i fire uger. De er mellem 15 og 16 år og nægter sig alle skyldige. På grund af deres alder, sker varetægtsfængslingen i surrogat på lukkede ungdomsinstitutioner.

De fire sigtede kærede tirsdag dommen til Landsretten, men her er den onsdag blevet stadfæstet.

IMG_0347

Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

20201022-113118-L-1920x1277we

play Ny undersøgelse fokuserer på unges liv under corona: Trivsel og social kontakt er under pres