Stadil har tidligere udbetalt 'hold kæft-bolche' til bortvist direktør

Luften mellem den tidligere direktør for Hummel i Aarhus, Søren Schriver, og Stadilfamilien har været iskold i årevis

I 2013 mente den nu tidligere Hummel-direktør, Søren Schriver, at han havde krav på en tocifret millionbonus. Det afviste Stadilfamilien blankt - men stak ham alligevel 6 millioner kroner, 'fordi han var en god ven' Foto: Jens Astrup - Scanpix

Foto: Jens Astrup - Scanpix

1 af 2

Luften mellem den tidligere Hummel-direktør, Søren Schriver, og familien Stadil er iskold. Og nu tyder nye oplysninger på, at konflikten mellem dem startede for flere år siden.

Også dengang handlede det om penge. Masser af penge.

Allerede tilbage i 2013 pressede Stadil-familien ifølge Børsens oplysninger Schriver til at droppe et krav om en tocifret millionbonus.

Millioner på spil

Omdrejningspunktet i striden var ifølge Børsen en manglende bonusbetaling til Søren Schriver efter frasalget af Hummel-licenserne for det japanske marked til SSK Sports Corporation. 

Læs også Hummel melder fyret Aarhus-direktør til politiet for bedrageri

Det japanske selskab købte i 2013 rettighederne til salg af Hummel-sportstøjet på det japanske marked for et trecifret millionbeløb. Schriver mente, at hans direktørkontrakt gav ham ret til 10 procent af provenuet, altså et tocifret millionbeløb.

Men det var familien Stadil lodret uenig i.

Du har ikke krav på en krone - men her er 6 millioner

Christian og Thor Stadil mente ikke, at Schriver havde krav på noget som helst. Men de valgte altså, ifølge Børsens oplysninger, alligevel med at betale Schriver 6 millioner kroner.

- Søren skulle ikke have haft en krone (...), men fordi han var en god ven osv., betalte vi ham noget. 

Hvis Søren Schriver (t.h.) bliver dømt for de anklager, Stadil-familien har fremsat, risikrerer han flere års fængsel. Foto: Jens Astrup / Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Sådan lyder det fra Hummel-ejeren, Thor Stadil, i dagens udgave af dagbladet Børsen. Men det venskab - der altså for bare fire år siden tilsyneladende var så tæt, at det uden videre kunne udløse en 'gave' på flere millioner kroner - er siden kølet af og er idag iskoldt.

Mudderkastning på første klasse

Sagen omkring den nu tidligere direktør, Søren Schriver, og Stadil-familien startede d. 9. februar. Dengang fremgik det ikke klart, hvorfor Stadil-familien smed Schriver på porten, efetr at han i mere end 20 år havde leveret solide resultater som direktør i Hummel.

Men siden er sagen eskaleret, og Stadil-familien har meddelt, at de vil politianmelde Schriver, mens Schriver anklager Hummelejeren for injurier.

Når jeg hører den her optagelse igen, så bliver jeg påvirket af det.

Christian Stadil, Hummel-ejer

Stadilfamilien mener, at Schriver har forsøgt at begå bedrageri og mandatsvig i forbindelse med en ejendom i Tyrkiet, som Hummels tyrkiske datterselskab stod over for at skulle leje sig ind i.

Thor Stadil - der har aktiemajoriteten i Hummel sammen med sin søn Christian via holdingselskabet Thornico - mener, at Schriver uden om bestyrelsen - og for egen vindings skyld - forsøgte at købe sig ind i ejendommen. 

Læs også Bortvist direktør overvejer at sagsøge Hummel for injurier

Samtidig er det ejerkredsens opfattelse, at Søren Schriver har forsøgt at true en forretningspartner i Tyrkiet til at indgå en aftale.

Søren Schriver afviser alle beskyldninger.

Dramatisk pressemøde

På et pressemøde onsdag aften sidste uge, som TV 2 News transmitterede, uddybede Christian Stadil sammen med sin advokat, Christian Kjølbye, anklagerne.

Her blev der blandt andet afspillet optagelser af samtaler mellem Hummels tyrkiske forretningspartner og Schriver, hvor den omtalte aftale omtales. 

Hummel-ejer Christian Stadil slog hårdt i bordet under pressemødet onsdag aften. Foto: Jens Astrup - Scanpix

En tydeligt vred Christian Stadil forklarede bagefter, hvordan han føler sig ført bag lyset af en mand, han har arbejdet sammen med i 20 år.

- Når jeg hører den her optagelse igen, så bliver jeg påvirket af det.

- Det er en skuffelse og mere end det, lød det fra Stadil.

Hvis Schriver bliver dømt for de anklager, Stadil-familien har fremsat, risikrerer han flere års fængsel.