Skybrud på vej til Østjylland: Lokalt op til 50 millimeter regn

Der er risiko for lokale skybrud, mens regnvejret bevæger sig ind over Danmark

Et kraftigt regnvejr trækker i løbet af torsdag ind over Danmark. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Flere steder i landet kan man godt begynde at finde gummistøvler og regnfrakker frem.

Et regnvejr fra sent tirsdag aften begynder onsdag at bevæge sig ind fra vest. I løbet af natten til torsdag vil det nå ind over store dele af landet, og det når de østlige egne i løbet af morgenen.

Der kan blive tale om skybrudsagtig regn, og der er risiko for lokale skybrud. 

Andreas Nyholm, meteorolog, TV 2 Vejret

- Der kan blive tale om skybrudsagtig regn, og der er risiko for lokale skybrud, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Regnvejret ser ud til at ramme store dele af det østlige Jylland og Sjælland, hvor det forstærkes og kan give langvarig, intens regn. Prognoserne har akkumulerede mængder på mellem 30 og 50 millimeter regn. 

Prognoserne er stadig usikre, men på nuværende tidspunkt ser det ud til, at der kommer store mængder regn i Østjylland.  Foto: TV2 VEJRET

- Den store variation viser, at der er usikkerhed behæftet med prognosen. Usikkerheden drejer sig både om placering og mængde af regnen, siger Andreas Nyholm.

Ud over store mængder regn, er der også risiko for torden. Uvejret slipper sandsynligvis først sit tag i Danmark i løbet af fredag morgen.

01:21

VIDEO: Se TV 2 Vejrets Andreas Nyholm præsentere vejrudsigten. Video: TV 2 VEJRET

Luk video

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
     
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
     
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.
     
  • Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.