Skade sender Kasper Dolberg ud i to måneder

Den danske Ajax-angriber Kasper Dolberg fra Silkeborg er skadet og ifølge den hollandske klub ude i de kommende to måneder

Silkeborgenseren Kasper Dolberg er ukampdygtig i de næste to måneder, lyder den triste melding fra hans klub Ajax Amsterdam. Foto: Jean-Philippe Ksiazek - Scanpix

Kasper Dolberg med en fortid i Silkeborg IF er ukampdygtig de kommende to måneder.

En nylig undersøgelse har vist, at den danske angriber har revet et ledbånd over i sin højre fod. Det skriver Ajax på sin hjemmeside.

Læs også Dolberg er tilbage på det danske landshold

Dolberg blev skadet i slutminutterne af Ajax' sidste kamp inden vinterpausen. Efter en tæmning trådte danskeren forkert ned, og liggende i græsset tog han sig straks til foden.

Her blev han, indtil han med hjælp fra lægestaben kunne halte fra banen.

Han vil under alle omstændigheder ikke være til rådighed for os i januar og februar, og han rejser ikke med til træningslejren i Portugal i næste uge.

Ajax Amsterdam

- Dolberg er blevet undersøgt i Danmark i vinterpausen. I sidste uge vendte han tilbage til Amsterdam for yderligere undersøgelser, og til sidst har han fået den dårlige nyhed, skriver Ajax.

Den dårlige nyhed betyder, at han definitivt er ude i hele februar måned. Han rejser derfor heller ikke med på Ajax' træningslejr i Portugal i næste uge.

Læs også Dolbergs Ajax-succes skæpper godt i Silkeborgs klubkasse

Dermed får Dolberg en alt andet end optimal optakt til forårssæsonen, hvor han med gode præstationer vil være i betragtning til VM-slutrunden i Rusland.

Silkeborgenseren har spillet fire landskampe for Danmark, men han var henvist til U21-landsholdet i november, da A-landsholdet spillede playoffkampe om en VM-billet mod Irland.

Det var i Silkeborg IF, at Dolbergs karriere for alvor tog fart. Han fik superligadebut 25. maj 2015 for Silkeborg i en kamp mod Brøndby IF.