Seneste prognoser: Vi kan få over 25 grader i weekenden

Sommervarmen har sat kursen mod Danmark, og i weekenden kan vi få over 25 grader de steder, hvor det bliver varmest

Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Gedigen sommervarme er på vej mod Danmark - og både lørdag og søndag kan vi få over 25 grader.

Mens prognoserne i noget tid har været enige om, at vi kan komme op på 25 grader i weekenden og dermed nå niveauer for en rigtig sommerdag, ser det nu ud til, at det kan blive endnu varmere.

Læs også Se yderst sjælden fødsel: Regnskoven i ekstase

De seneste prognoser har således 26 grader på de varmeste steder lørdag, mens søndagen lige nu ser allervarmest ud med helt op til 27 grader.

Skyer og byger ser dog ud til at skulle nærme sig vestfra i løbet af søndagen, så vil man være sikker på godt sommervejr, bør man nok satse på lørdag - selvom søndag kan blive varmere.

Varmest mod nord og øst

Både lørdag og søndag bliver det varmest i det centrale og nordøstlige Jylland og fra Midtsjælland og op til Holbækegnen og til Nordsjælland, og generelt vil varmen være skubbet mod nord og øst i Jylland og på Øerne.

Læs også Vilde vikinger tørner sammen på Moesgaards tag: Kom med bag kulissen

Vinden vil nemlig overvejende blæse fra en sydlig eller sydvestlig retning, og dermed bliver det køligst ved sydvendte og vestvendte kyster, mens varmen har de bedste kør ved øst- og nordvendte kyster.

Læs også Sølund Festival udsolgt: Jeg er stolt og ydmyg

Planlægger man en tur til stranden i weekenden, kan man derfor med fordel vælge en strand i Østjylland, på Nordfyn, omkring Isefjorden og Roskilde Fjord på Sjælland eller ved Øresund - og helt generelt er det varmest ved kyster med fralandsvind.

Herunder er TV 2 VEJRETs seneste prognoser, der viser, hvor varmt det ventes at blive fredag, lørdag og søndag.

Fredag

Forventede temperaturer fredag den 26. maj 2017. Foto: TV2 VEJRET

Lørdag

Forventede temperaturer lørdag den 27. maj 2017. Foto: TV2 VEJRET

Søndag

Forventede temperaturer søndag den 28. maj 2017. Temperaturerne her er noget usikre, da der er risiko for skyer og byger fra vest.