Sådan kan snebyger ramme i aften og i nat

Natten til fredag er der igen mulighed for snebyger i dele af landet - og flere steder kan man stå op til hvide græsplæner fredag morgen

Selvom lidt mildere luft i løbet af torsdagen har fundet vej ind over landet fra vest, så er det ikke slut med hvid nedbør.

På bagsiden af det lavtryk, der både har givet sne og blæst til os torsdag, strømmer der i aften- og nattetimerne lidt koldere luft ned over især den nordlige del af landet.

Læs også Østjysk hospital kåret som Danmarks bedste for 10. gang

Samtidig kan der fortsat falde nedbør over den nordlige halvdel af Jylland, og som tiden går, vil en større og større del af nedbøren gå over i slud og tøsne, som efterhånden kan lægge sig på de kolde overflader.

Sidst på aftenen vil det derfor kunne sne over store dele af Vendsyssel, mens det overvejende holder tørt i resten af landet. Der kan dog stedvis også falde byger længere sydpå, men de vil generelt være med regn.

Nedbørsområdet breder sig dog i nattens løb længere mod sydøst, og derfor er det heller ikke utænkeligt at der i nattens løb, eller i de tidlige morgentimer fredag kan falde slud og tøsne over den nordlige del af Sjælland.

Snelandskab i Assens ved Mariager den 14. december 2017. Foto: Ina M. Kihl-Plambek / Privatfoto

Skal du ud at køre torsdag aften og natten til fredag, så vær ekstra opmærksom, da vejene kan være sne- og isglatte.