Sådan fortsætter varmen i denne uge, hvor også regnvejr venter forude

Den sommerlige varme fortsætter et godt stykke ind i denne uge, men vejret bliver gradvist mere ustabilt i Østjylland

Det er med at nyde solen de kommende dage, for senere på ugen venter et par dage med regnvejr i Østjylland. Foto: Marie Hald / Ritzau Scanpix

Søndag blev årets sjette sommerdag, og mandag kan meget vel skrive sig ind som endnu en regulær sommerdag i 2018. Tirsdag fortsætter sommervarmen med temperaturer på 23 til 25 graders varme, men gradvist vil der komme flere skyer på himlen som dagen går.

Mandag byder på en flot og solrig dag i Østjylland, hvor man i Silkeborg-området kan nå helt op på 25 graders varme, mens det bliver lidt køligere ved kysterne.

Det er et højtryk over Skandinavien som fortsætter med at sende varm og tør luft ind over Danmark fra øst, og sådan vil det blive ved til og med onsdag.

Mere ustabil luft fra sydøst nærmer sig dog landet, og det øger sandsynligheden for perioder med regn- og byger, som ugen skrider frem.

Læs også Forbudt forskning: Hemmelig gruppe mødes i Skanderborg

I første omgang venter der os en næsten skyfri og sommervarm mandag med temperaturer, der kan nå 24-26 graders varme, kombineret med en let til frisk østlig vind, og først tirsdag eftermiddag kan der komme lidt flere skyer i dagens løb.

- Tirsdag begynder pænt, og vi kan igen komme op på 25 grader i Østjylland, men ud på dagen, tidspunktet er stadig lidt usikkert, begynder det at sky til, og så skal vi til at have nogle lidt mere ustadige dage her onsdag og torsdag, siger Per Christiansen.

00:58

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for Østjylland for mandag og de kommende dage.

Luk video

Byger midt på ugen

Fra onsdag strømmer ustabil - men fortsat varm - luft op over Danmark, og det giver efterhånden mulighed for byger, der stedvis kan blive kraftige og endda være med torden.

Læs også Sommervejr over Danmark - sådan er badevandet netop nu

Torsdag vil vejrsituation fortsat være ustabil, men intensiteten af bygerne aftager formentlig. Begge dage kan temperaturerne dog fortsat nå op på mellem 19 og 23 graders varme.

Fredag i Østjylland er der også mulighed for byger, og her vil temperaturen formentlig falde til ned til 17 grader.

SOMMERDAGE I 2018

19. april: 26,7 grader
20. april: 26,1 grader
7. maj: 25,3 grader
9. maj: 25,5 grader
10. maj: 25,6 grader
13. maj: 25,2 grader
I alt: 6

En sommerdag er en dag, hvor temperaturen et eller flere steder i landet kommer over 25 grader.