Risiko for skybrud: Kraftige byger på vej mod Danmark

Endnu en gang er et uvejr med torden, hagl og risiko for skybrud på vej mod Danmark. Se her, hvordan vejret bliver hos dig

Genrefoto Foto: Inna Jensen (privatfoto)

I samarbejde med tv2.dk

Har man været tidligt oppe, kan det være at man er blevet snydt af det tilsyneladende smukke vejr. Man skal dog ikke lade sig narre. En koldfront med torden, hagl og risiko for skybrud nærmer sig nemlig landet.

Det er især på forsiden af koldfronten og i forbindelse med selve fronten, at bygerne bliver mest intense. Det giver en øget risiko for torden, hagl, smukke skyformationer og sågar skybrud.

Læs også Northside: Vi er klar til regnvejret

Allerede fra morgenstunden er der byger i det sydvestlige Jylland, som vil bevæge sig nordøstpå. Disse byger er endnu ikke særligt kraftige. De kraftigste byger finder vi ud på dagen, hvor flere faktorer vil spille ind. Udover en øget solopvarming af jordoverfalden, vil koldfronten også 'hjælpe' til at give luften det løft, som skal til for at danne byger. 

Mest regn i Jylland og på Fyn

På billedet herunder, kan man se én models bud på, hvor meget regn der vil falde i løbet af fredagen. Mest i Jylland og på Fyn, hvor man kan forvente over 30 mm flere steder. Længere mod øst, må sjællænderne nøjes med under 30 mm og bornholmerne går næsten fri med op til 5 mm.

Varmest i den østlige del af landet

Inden tordenfronten når de østlige egne, vil man opleve fredagen som ganske nydelig og lun. Er man rigtig heldig kan man opleve en sommerdag. Hvis vi når så højt op, vil det nok være et sted på Sjælland eller Lolland/Falster. 

Forventede temperaturer over landet klokken 16:30. Varmest bliver det inden fronten kommer. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik Foto: TV2 VEJRET / Grafik

Men det pæne vejr varer ikke evigt. Koldfronten og dens byger når sidst på eftermiddagen og ud på aftenen øst for Storebælt, hvor der også her kan komme en del nedbør. Dog ser det ud til, at det kun er den vestlige del af Sjælland og Lolland, der kan blive ramt af skybrud.