Prognose: Her vil regnen sile ned i dag

Der vil falde en del regn på Store Bededag i Østjylland, men sent eftermiddag begynder det at klare op sydfra på den store konfirmationsdag.

På Store Bededag skal man gøre sig klar til en del regn. Der vil falde omkring 15 millimeter regn flere steder i Østjylland. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Efter en uge med stort set tørvejr i hele landet, er et større regnvejr ankommet til Danmark.

Regnvejret skyldes en front fra øst, der kun langsomt bevæger sig mod vest og nord. Det betyder, at nogle vil opleve, at hele dagen i dag regner væk.

Prognose for samlet mængde regn på Store Bededag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I følge modellen kan Aarhus, Horsens og Himmerland også vente omkring 15 millimeter regn. Sydjylland, Sydfyn, Lolland og Falster ser ud til stort set at få tørvejr dagen igennem. 

00:17

VIDEO: Se den samlede prognose for Store Bededag. 

Luk video

Mest regn ser der ud til at komme på Bornholm, hvor ovenstående grafik viser cirka 20 millimeter.

Tørkeindekset lå i går på 9,5 på en skala fra nul til ti. Det betyder, at naturen mangler 95 millimeter regn. Dagens regnvejr er derfor en kærkommen håndsrækning til naturen og de danske haveejere.

Prognose klokken 9. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

For de mange konfirmationer i Østdanmark er det knap så godt nyt, mens det flere steder i Jylland vil være nogenlunde tørvejr når gæsterne skal til og fra kirke.

 Ved middagstid regner det ifølge prognoserne i Østjylland og på hele Sjælland og Nordfyn.

Prognose klokken 12. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Regnvejret bevæger sig i eftermiddag mod Nord- og Vestjylland. Klokken 17 spilles der pokalfinale i Parken på Østerbro. Optakten til kampen foregår i regnvejr, men måske holder det tørt under kampen.

Prognose klokken 15. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

I aftentimerne bliver det efterhånden tørvejr i store dele af landet, selvom der stadig ser ud til at komme regn i Østjylland og især på Djursland.

Prognose klokken 21.  Foto: Grafik / TV 2 VEJRET