Nyt snevejr på vej - rammer Østjylland i aften

Et lavtryk bevæger sig natten til tirsdag fra Mellemeuropa mod Sydsverige, og med sig har det flere centimeter sne til Østjylland

00:34

Du kan se en kombineret nedbør- og temperaturprognose i videoen herover. Her fremstår nedbør, der ifølge prognosen vil falde som sne, i hvide nuancer, mens regn er markeret med blå nuancer. Video: TV 2 Vejret

Sneen vil begynde at dale over Østjylland og store dele af Danmark mandag aften og nat, når et nyt lavtryk nærmer sig.

Det ventes at tage en bane fra Frankrig videre til Nordtyskland og derfra op mellem Sjælland og Bornholm. Vest for lavtrykket vil nedbøren falde som sne.

I store dele af Jylland ligger der allerede sne, og i Vendsyssel har man de seneste døgn sågar fået op omkring 20 centimeter af det hvide pudder. 

Snevejr i Silkeborg søndag aften den 10. december 2017. Foto: John Petersen / Privatfoto

Længere mod øst i landet er landskaberne markant mere grønne, men det bliver der flere steder lavet om på, inden vi står op igen tirsdag morgen.

Begynder mod syd allerede i aften

Nedbørområdet bevæger sig allerede i de tidlige aftentimer op over den sydøstlige del af landet og breder sig herfra mod nord og nordvest. 

Læs også Sne over Danmark i nat - og mere er på vej

Længst mod nord og vest i landet ser det ud til at holde helt tørt. Dér skal man således ikke sætte næsen op efter snevejr i de mørke timer.

Nogle steder mere end fem centimeter sne

Til gengæld ventes sneen at falde i de største mængder over Nord- og Midtsjælland, på det centrale dele af Fyn samt i Syd- og Østjylland syd for Aarhus, hvor temperaturerne i øvrigt ventes at holde sig lige omkring frysepunktet.

Læs også Brrr! Find vinterjakken frem - ugen starter koldt i Østjylland

Her kan man fra mandag aften og frem til tirsdag morgen klokken 08.00 mange steder få mellem 2 og 5 centimeter sne, og stedvis kan der måske komme op mod 7-8 centimeter sne, der hvor der falder mest.  

Du kan se en kombineret nedbør- og temperaturprognose øverst i artiklen. Her fremstår nedbør, der ifølge prognosen vil falde som sne, i hvide nuancer, mens regn er markeret med blå nuancer.

Snevejr bliver til regn længst mod sydøst

Øst for og tæt på lavtrykkets centrum ventes mildere luft fra Mellemeuropa at nå frem til landet, og kombineret med de relativt lune farvande, som findes langs de danske kyster, vil det være medvirkende til, at nedbøren i stedet vil falde som slud eller regn.

01:10

VIDEO: VIDEO: Brrr! Find vinterjakken frem - ugen starter koldt i Østjylland - Se vejrudsigten for mandag og de kommende dage her

Luk video

Det gælder især på Bornholm, hvor al nedbøren ventes at falde som regn ved temperaturer mellem 2 og 5 graders varme.

Men også på Lolland og Falster, Møn, Sydsjælland og langs kysterne fra Stevns og op mod Amager og hovedstadsområdet kan store dele af nedbøren falde som regn eller slud ved temperaturer omkring et par graders varme.

Også på Djursland viser nogle prognoser, at milde vinde fra Kattegat kan gøre snevejr til regnvejr.

Dermed kan man også hér komme til at kigge langt efter hvide landskaber tirsdag morgen.

  Foto: TV 2 Vejret

Snevejr flere steder midt i morgentrafikken

Tirsdag morgen ser snevejret ud til at fortsætte især på store dele af Sjælland, hvor man gør klogt i at forberede sig på en morgen med forsinkelser i trafikken.

På Storebæltsbroen ventes vinden at tiltage op til kuling fra nord - på tværs af broen - hvilket kan give anledning til restriktioner på broen midt i morgenmyldretiden.