Ny iskold nat i Østjylland: Pas på glatte veje mandag morgen

Frem med huer og handsker mandag morgen - og kør hjemmefra i god tid

I det klare vejr kan vejbanetemperaturerne mandag morgen falde til under frysepunktet, og der kan afsættes rim på vejbanerne. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Efter vi søndag morgen med -8,9 grader havde de laveste temperaturer i denne vinter, venter der endnu en kold nat, hvor temperaturen atter kan nå ned omkring 8-9 graders frost.

Læs også Iskold morgen i Østjylland: Risiko for rimglatte veje

Nogle steder i landet nåede temperaturen søndag aldrig over frysepunktet og ved Hald i Østjylland havde man et isdøgn, da temperaturen aldrig nåede højere end -0,2 grader.

Måske helt ned til -10 grader

I løbet af aftenen er temperaturen i stort set hele landet igen under frysepunktet - med undtagelse af Nordjylland og enkelte kystområder.

Og i nattens løb og mandag morgen kan der især hen over den sydlige del af landet atter være kuldegrader, som man så dem i den forgangne nat med temperaturer, der igen kan nå ned nær -9 grader - lokalt kan tocifrede kuldegrader ikke udelukkes.

Søen er begyndt og fryse til is i Doktorparken i Randers. Foto: Tage Svindt Lund Christensen‎

I den nordlige del af Jylland vil der med mere blæsende vejr fra vest kun sidst på natten være frost, men det gør ikke vejr- og vejsituationen mindre farlig.

Risiko for rimglatte veje

I det klare vejr kan vejbanetemperaturerne i hele landet falde til under frysepunktet, og der kan afsættes rim på vejbanerne.

Læs også Vinterens koldeste nat venter - med risiko for glatte veje

Dermed er der i hele landet igen risiko for glatte veje, ligesom bilruderne mandag morgen vil være fyldt med is - både undvendigt og ved de hårde kuldegrader også indvendigt.

Det kan således anbefales at gå ud af døren i god tid, så man både kan få isen af bilruderne og køre lidt mere forsigtigt end ellers på de rimglatte veje.