Kommentatorer: DF vælter ikke Ole Birk som minister

Ole Birk Olesen, der er valgt i Østjylland, væltes ikke som minister i denne omgang, vurderer en række politiske kommentatorer

Det er et åbent spørgsmål, om Dansk Folkeparti og transportordfører Kim Christiansen (t.h.) står bag transportminister Ole Birk Olesen efter tirsdagens møde. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

44-årige Ole Birk Olesen er valgt i Østjyllands Storkreds. Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

1 af 2

I samarbejde med tv2.dk

Transportminister Ole Birk Olesen (LA), der er valgt i Østjylland, er blevet stærkt kritiseret for ikke tidligt nok at have oplyst transportordførerne om den økonomiske situation i det kriseramte PostNord.

Derfor skal han mødes med ordførerne på tirsdag og forklare sig.

Men selv om Dansk Folkeparti er på krigsstien, er det mest sandsynligt, at han fortsætter som minister, vurderer de politiske kommentatorer i NEWS-magasinet Besserwisserne:

Læs også Presset Ole Birk: Jeg er stadig minister efter tirsdag

- Jeg tror, at han sidder der. Dansk Folkeparti har ingen intentioner om at vælte ham i øjeblikket. Men han kan vælte sig selv i værste fald. Han kan lave en Eva Kjer Hansen (tidligere fødevareminister for Venstre) og optræde ekstremt arrogant på mødet. Og så kan han altså ryge, vurderer Erik Holstein, politisk kommentator Altinget.dk

- Truslen er stærkere end udførslen. Han sidder, men det bliver en noget "lame duck" i fremtiden, vurderer TV2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen. 

Læs også Østjysk minister i strid modvind: Beskyldes for at lyve

BTs politiske kommentator, Søs Marie Serup, vurderer også, at Ole Birk Olesen vil forsætte som minister efter tirsdag. Men tvivlen nager:

- I morges (fredag, red.) troede jeg det modsatte, siger hun i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Dansk Folkeparti har ingen intentioner om at vælte ham i øjeblikket. Men han kan vælte sig selv i værste fald.

 Erik Holstein, politisk kommentator

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, har kaldt det dybt beklageligt, at han ikke blev orienteret om PostNords økonomiske situation - og han har sagt, at han gerne ville have været informeret om, hvor mange penge det drejede sig om, inden han "nærmest skulle erfare det gennem dagspressen". 

- Det er dybt kritisabelt, at ministeren ikke omgående kalder postforligskredsen ind og orienterer dem. Det er trods alt dem, der skal stå på mål for at finde de her penge. Jeg går ikke ud fra, at ministeren kan klare det på egen hånd, siger Kim Christiansen til TV 2.