For fire år siden vejede Mathilde det dobbelte - nu er hun model

Mathilde Broberg er kæmpe modstander af slankekure. Alligevel har hun haft stor succes med vægttab

01:06

Video: Privatfoto

I dag vejer 21-årige Mathilde Broberg fra Aarhus 66 kilo. Sådan har det ikke altid været. 

For fire år siden var hun næsten dobbelt så stor, og tanken om at slanke sig var helt uoverskuelig. 

- Når man vejer 120 kilo, så ved man godt, det ikke bare er fem eller 10 kilo, man skal tabe sig. Det er 30 eller mere, men når det er svært at tabe ét kilo, så bliver det bare så uoverskueligt, og man fejler gang på gang. Det er for stor en mundfuld, siger Mathilde Broberg, da hun lørdag morgen gæster Go' morgen Danmark.

Mathilde Broberg har været overvægtig, så længe hun husker. Første gang hun var til sundhedsplejersken i skolen, fik hun at vide, hun var en lille tung en.

Men sundhedsplejerskens advarsler hjalp ikke. Mathilde var glad for at sidde stille og tegne. Samtidig var hun barn i en familie, der er glad for mad. Som bare 16-årig vejede hun 120 kilo. 

Mathilde Broberg vejede 120 kilo, da hun var tungest, og 57 kilo da vægten var helt i bund. Foto: Privatfoto

- Jeg havde det meget svært med mig selv. Jeg følte mig meget fanget i min egen krop. Jeg havde det ikke godt. Jeg vidste, det kunne være bedre, så det var svært at være så stor, forklarer Mathilde Broberg. 

Utilfreds med sig selv gjorde Mathilde alt, hun kunne, for at holde sig væk fra rampelyset og kameraer. 

Men da hun på efterskole skulle spille hovedrollen i et teaterstykke, var det ikke længere muligt. 

- Jeg kunne ikke gemme mig bag de andre. Jeg blev konfronteret med det, og så tænkte jeg: 'Jeg kan ikke tage i gymnasiet og være så stor'. Folk er ekstra meget på dupperne omkring udseendet i gymnasiet, så jeg vidst bare, det ville være lettere for mig, hvis jeg tabte mig, fortæller Mathilde Broberg.  

Mathilde Broberg fik gjort noget ved sin ovrvægt, da hun så billedet her fra et teaterstykke på sin efterskole.  Foto: Privatfoto

Hun gik ikke på en decideret slankekur, men hun begyndte at holde sig fra ris og pasta i buffeten på efterskolen. 

Samtidig tog hun altid kun én portion. 

- Jeg ville have en kæreste og hygge mig ligesom mine veninder, men det var bare ikke muligt, så jeg fik nok og gik i gang. Jeg er kæmpe modstander af slankekure, men jeg begyndte at spise med fornuft, fortæller Mathilde Broberg. 

Det første år tabte Mathilde Broberg 40 kilo. Siden kom hun i gang med at træne og fik fjernet sit overskydende maveskind. 

Læs også Skal Vibeke fra Odder være Årets Østjyde?

Da hun var tyndest, vejede hun 57 kilo, men i dag står vægten på 66. 

- Jeg har fået mit liv tilbage. Der var meget, jeg blev holdt tilbage fra. Noget så simpelt som at gå en tur var hårdt for mig, og jeg kunne ikke gå med bare arme om sommeren. Nu skal jeg ikke længere skamme mig, og jeg kan gå en tur på Strøget uden at få de blikke og bemærkninger, jeg ellers ville kunne få, siger Mathilde Broberg.

Efter de overflødige kilo forsvandt, er Mathilde Broberg ikke bare blevet sundere. I dag lever hun af sit udseende som model og som personlig træner.

Hun understreger, at hun stadig er glad for mad og kage, men at hun i dag træner meget, så der er balance i tingene.