Dansk hastigheds-rekord kan blive slået i Aarhus

Der kan blive sat ny hastighedsrekord i DTC i weekenden, når der bliver kørt Aarhus Classic Race

Det går hurtigt til racerløb. Men når der bliver kørt ’Classic Race Aarhus’ i weekenden, så kommer det til lige at gå en lille smule stærkere end det plejer.

Arrangørerne forventer nemlig, at der bliver slået DTC-hastighedsrekord.

- Vi ikke bare slår den hurtigste hastighed, der nogensinde er blevet kørt på en dansk bane, vi kommer også til at slå banerekorden i Aarhus, fortæller DTC-promotor Peter Elgaard til TV 2 SPORT.

Læs også Prins Joachim gæster igen Aarhus og kører Classic Race

Tophastighedsrekorden i DTC har ind til nu lydt på 215 km/t. En rekord der blev sat af Casper H. Jensen sidste år, og som er det hurtigste, der nogensinde er blevet kørt i den danske DTC-serie.

- Mit bud er, at vi inde i Aarhus kommer til at ramme 220 km/t, hvilket er en rimelig høj hastighed, når man tænker på, at langsiden man gør det på, ender i et 90 graders sving, hvor bilerne kommer ned på omkring 60 km/t, siger Peter Elgaard.

Aarhus er god for topfarten

Med en højere tophastighed på DTC-bilerne i år, så er banerekorden forfald i Aarhus, slår Peter Elgaard fast.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at banerekorden bliver slået.

Dækkene på DTC-racerne er blevet en smule større til denne sæson, og det har fået topfarten til at stige. Allerede i sæsonens første løb på Jyllandsringen viste dette års biler og kørere prøver på, hvor hurtigt det kan gå. Her blev banerekorden for DTC-biler også slået.

Læs også Classic Race hædret i Aarhus: Jeg håber, at Niels kigger med

Udover de bredere dæk på bilerne, så bliver topfarten også hjulpet af, at banen i Aarhus mere eller mindre består af fire langsider.

- Det gør det til en rigtig hurtig bane, fortæller Peter Elgaard.

Tæt på udsolgt

Hvis du skal opleve hastighedsrekorden blive slået, så skal du stille dig på den langside, der bliver kaldt ”Kystvejen”, men hvis du ikke allerede har billet, så bliver det måske svært at opleve det. Der er nemlig tæt på udsolgt til hele weekenden i Aarhus.

- Med det forslag, der har været, så forventes det, at det bliver det største løb nogensinde i DTC med over 40.000 tilskuere fordelt over to dage.

Læs også Classic Race har valgt ny formand efter stifterens død

- Sådan noget som tribunepladser og lignede, er vist for længst udsolgt, men man kan vist stadig nå at købe en billet til at komme ind, lyder det fra Peter Elgaard.

Hvis du ikke har fået billet, eller er helt forhindret i, at se løbet live i Aarhus, så sender TV 2 SPORT og TV 2 PLAY både lørdag og søndag fra Aarhus Classic Race.