Slut med rygepauser for Region Midtjyllands kontorpersonale

Hvis direktionen i Region Midtjylland får sin vilje, er det snart helt slut med rygepauser i arbejdstiden for regionens ansatte

Foto: Colourbox

I samarbejde med TV SYD

I praksis er Region Midtjylland i dag komplet røgfri de fleste steder.

De ansatte i psykiatrien og på hospitalerne må eksempelvis ikke tænde sig en smøg, mens de er på arbejde. Heller ikke i pauserne - og heller ikke, hvis de går uden for matriklen.

Jeg synes, vi skal lade være med at lave alle de her regler for personalet. Vi er voksne mennesker. Vi kan godt selv administrere vores egen sundhed.

Ole Echers, næstfmd., medarbejderne i administrationen, Region Midtjylland

Indtil nu har der dog været mulighed for at få en dispensation som medarbejdergruppe. 

Sådan en har de administrative medarbejdere i regionshusene. De må stadig ryge på bestemte tidspunkter, men det kan også være slut for dem, hvis forretningsudvalget beslutter, om de vil ændre på Regionens rygepolitik og helt forbyde cigaretter i arbejdstiden.

- Jeg synes, vi skal lade være med at lave alle de her regler for personalet. Vi er voksne mennesker. Vi kan godt selv administrere vores egen sundhed, siger Ole Echers, der er næstformand for medarbejderne i administrationen i Region Midtjylland

Det er altså i morgen tirsdag, forretningsudvalget beslutter, om de vil ændre på regionens rygepolitik og helt forbyde cigaretter i arbejdstiden.

På den ene side, så burde der være de samme regler for alle vores medarbejdere, på den anden side skal vi også finde en balance, som gør, at vi ikke blander os alt for meget i vores medarbejderes privatliv, og som så samtidig tager hensyn til andre personer.

Anders Kühnau, medl. Forretningsudvalget, Region Midtjylland, Soc.dem.

- På den ene side, så burde der være de samme regler for alle vores medarbejdere, på den anden side skal vi også finde en balance, som gør, at vi ikke blander os alt for meget i vores medarbejderes privatliv, og som så samtidig tager hensyn til andre personer, siger Anders Kühnau, (S), medl. Forretningsudvalget, Region Midtjylland