Mødre til trafikdræbte Sarah og Julie: Drop mobilen bag rattet

For to år siden var en uopmærksom lastbilchauffør skyld i to unge kvinders død. Nu står mødrene frem, så andre ikke ender i samme situation

19-årige Julie Lystlund Christiansen og 21-årige Sarah Lønne Grønbæk skulle på tøsetur til Silkeborg, men de nåede aldrig frem. Foto: Privatfoto

Den 5. december for lidt over to år siden gennemlevede Pia Lystlund og Jette Lønne Grønbæk enhver forælders værste mareridt. De fik besked om, at deres døtre var døde.

En uopmærksom lastbilchauffør fra Randers kørte ind i pigerne på motorvejen ved Horsens.

Læs også Dødsulykke på E45: Tre personer dræbt

- Vores juleaften bliver aldrig den samme. Sarah var det største julebarn. Det er ikke jul længere, siger Jette Lønne Grønbæk til TV SYD.

Jeg er hverken værre eller bedre end andre. Jeg har gjort de samme ting.

Pia Lystlund, mor til trafikdræbt

Førhen var Pia Lystlund selv en af de uopmærksomme bilister. Men det har datterens død ændret på. 

- Jeg er hverken værre eller bedre end andre. Jeg har gjort de samme ting og skal ikke gøre mig bedre. Men jeg har lært det. Det er helt slut, understreger hun overfor TV SYD. 

Læs også Lastbilchauffør sigtet efter dødsulykke

På fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken på grund af uopmærksomhed. Sarah Lønne Grønbæk og hendes veninde Julie Lystlund blev en del af den triste statistik. De blev henhholdvis 21 og 19 år.

Folk skal tænke sig om

Jette Lønne Grønbæk og Pia Lystlund har i dag svært med at se andre sidde bag rettet med telefonen fremme. De to kvinder står frem for at få folk til at lade mobiltelefonen ligge, når de kører bil, så andre familier slipper for at ende i deres situation. 

Pia Lystlund og Jette Lønne Grønbæk mistede deres døtre, da en lastbilchauffør var uopmærksom på motorvejen. De håber, at deres historie kan få folk til at lade telefonen ligge, når de kører bil. Foto: TV SYD

- En løftet pegefinger hjælper ikke noget. Men det hjælper, at folk ser, hvad det har gjort ved os som familie og som mennesker, siger en tydelig berørt Pia Lystlund.

Politiet har i denne uge styrket indsatsen mod uopmærksomhed i trafikken, som en støtte til Rådet for sikker Trafiks kampagne – ’Kør bil, når du kører bil’.