Maddikerne får trange tider i skraldespandene

Efter talrige klager deler Horsens Kommune nu grønne plastposer ud til madaffald, som skal i skraldespanden. Det skal forhindre klamme skraldespande

Foto: Hans Lausten, TV SYD

I samarbejde med TV SYD

Uddelingen af grønne plastposer begynder på mandag.

Da det er 35.000 husstande, som skal have poserne, vil uddelingen først være slut til maj.

Men det er også der, at problemerne med maddiker opstår. Det oplevede mange borgere i Horsens Kommune sidst på sommeren. Skraldespandene var fyldt med klamme maddiker.

I første omgang havde borgerne fået udleveret papirsposer til madaffaldet. Men de var svære at lukke – og gik tit i stykker.

Med de nye plastposer kan man forhindre fluerne i at komme til madaffaldet, hvor de kan lægge deres æg.

Teamkoordinator Anne Dorthe Christensen, Horsens Kommune

Plastposerne har også den fordel, at man kan komme vådt affald i. F.eks. hvis børnene ikke har spist havregrynene til morgen. De kan smides ud, selv om der er mælk på tallerkenen, siger Anne Dorthe Christensen.

Hun opfordrer borgerne til at binde for plastposerne – og dem, der bruges til restaffald. Det vigtigste er, at fluerne ikke kan komme ind til affaldet.

Det har taget sin tid

Kommunen har modtaget talrige ønsker fra borgerne. Men der er gået tid med at finde det rette produkt – og med at få produceret poser nok til 35.000 skraldespande. 

35.000 husstande skal have grønne poser. De sidste får først til maj. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Der er poser til at halvt års forbrug – og hvis de ikke slår til, kan man kvit og frit hente flere på genbrugspladserne. Til efteråret deles en ny portion plastposer ud.

Anne Dorthe Christensen udnerstreger, at folk fortsat gerne må bruge de papirsposer, som kommunen udleveret i starten, hvis det fungerer for dem.