Horsens-forfatter parat til at erobre Tyskland

Stort tysk forlag køber trilogi fra lokal bestsellerforfatter.

Foto: Nils Meilvang - Scanpix

Meget tyder på, at forfatteren Jens Henrik Jensen fra Søvind ved Horsens er på vej til at skyde en papegøje. Måske af de større, det må tiden vise. Selv siger han afdæmpet, men bestemt til TV SYD:

- Det er det største, der er sket for mig i mine tyve år som forfatter.

Et stort tysk forlag, DTV-Verlag fra München, har købt hans seneste Oxen-trilogi om den højt dekorerede krigsveteran og jægersoldat Niels Oxen, som lider af posttraumatisk stress. Flere af Jensens bøger, bl.a. De frosne Flammer", den seneste i Oxen-trilogien, har toppet boghandlerkædernes bestsellerlister.

Det er det største, der er sket for mig i mine tyve år som forfatter.

Jens Henrik Jensen, forfatter, Søvind

Gennem de senere år har det tyske DTV-Verlag haft meget stor succes med at udgive Jussi Adler-Olsens bøger på det tysktalende marked, og nu kommer Jens Henrik Jensen ind som den næste danske forfatter. De to redaktører Dora Höppner og Elisabeth Kurath siger i en pressemeddelelse:

- Jens Henrik Jensens Oxen-trilogi, der er vores nyeste, utrolige fund i Skandinavien, er en meget spændende serie med et komplekst plot og en absolut overbevisende hovedperson. Ikke alene er han intelligent, men også aldeles menneskelig i den måde, han lever med sin posttraumatiske stress. Vi tror fuldt og fast på den nye, kraftfulde stemme fra Danmark – Jens Henrik Jensen. 

Læs også Se: Krimimesse i Fængslet

Oxen-trilogien er også købt at forlag til udgivelse i Norge, Finland og Holland, ligesom andre europæiske lande har sikret sig retten til det første bind i serien.

Jens Henrik Jensen er uddannet journalist og har boet i Esbjerg i mere end tyve år. En vinbar i midtbyen er opkaldt efter hovedpersonen i en anden trilogi fra hans hånd, Nina Portland. For to år siden sagde Jens Henrik Jensen sit job op på JydskeVestkysten, flyttede hjem til Søvind ved Horsens, hvorfra han stammer, og sprang med hjertet oppe i halsen ud som forfatter på fuldtid.

Nu kan han med hjertet nede på sin plads igen bare vente og se, hvor stor papegøjen bliver. Mød succesforfatteren i klippet her: