Vanrøgtssag: 27 hunde fundet i skidt og afføring

27 vanrøgtede hunde fra en gård nord for Randers er blevet indleveret til Dyreinternatet i Brande. Fire måtte aflives. Resten bliver nu passet og plejet

Dyrenes Beskyttelses internat i Brande har igen fået travlt. I onsdags modtog internatleder Kent Karlsen 27 vanrøgtede hunde fra en gård nord for Randers.

- Der er nogle hunde, der er hentet på en gård nord for Randers. De har gået i staldbygning og skur hos en privat ejer, og de har tydeligvis ikke fået, hvad de har brug for, fortæller internatlederen til TV MIDTVEST.

De 27 hunde er små blandingshunde i alderen tre måneder og opefter. Hundene blev alle fundet i en dårlig forfatning. Fire var så dårlige, at de måtte aflives. 

Hundene blev fundet under kummerlige forhold på en gård nord for Randers.
Hundene blev fundet under kummerlige forhold på en gård nord for Randers. Foto: Dyrenes Beskyttelse

- Vi har været alle hundene igennem, og de er blevet vaccinerede, har fået loppe- og ormekur og fået renset tænder. Og så er de blevet vasket og klippet, fordi de var smurt ind i deres eget afføring, fortæller Kent Karlsen.

Flere af hundene bar rundt på så meget skidt og afføringen i pelsen, at det var nødvendigt at klippe store dele af pelsen af. 

- Vi havde en lille en, der fik klippet 700 gram pels væk. Og hunden vejer altså kun omkring fire kilo, så det er jo meget overvægt at slæbe rundt på.

Det var politiet, der kontaktede Dyrenes Beskyttelse. Og det er langt fra første gang, det sker. I den sidste tid har der været flere sager om vanrøgtede dyr, der har fundet vej til internatet i blandt andet Brande.

- Det er jo et udtryk for, at flere mister overblikket over deres dyr. Pludselig står de med 27 hunde og har ikke overskud til at varetage deres behov. Og det er jo hver dag, de skal passes og plejes og ikke kun, når der er tid, fortæller Kent Karlsen.

Nu får hundene omsorg og kærlig pleje af personalet på internatet i Brande. 
Nu får hundene omsorg og kærlig pleje af personalet på internatet i Brande.  Foto: Dyrenes Beskyttelse

De tilbageværende 23 hunde bliver nu passet og plejet på internatet. Hundene er sky, fordi de formentlig ikke er blevet socialiseret.

- Men de er ikke gale, og der er ingen af dem, der knurrer eller virker aggressive, så vi forventer, at de hurtigt kan komme ud og få et godt liv i nye familier.

VIDEO: I november 2016 fandt politiet 24 vanrøgtede hunde, hvoraf 11 måtte aflives. Pixie overlevede, og nu har hun fået nyt hjem.

 

corona test

Næsthøjeste smittetal: Yderligere 1367 coronatilfælde i Danmark

Breaking
corona test podning

Styrelse: Flere skal selvisoleres og testes efter tæt kontakt til smittet

Sigurd har siden april været igennem diverse undersøgelser for at få svar på, hvad han fejler

Hvad er der galt med min baby? Mor søger hjælp

Anne-Mette Jensen blev onsdag udsat for et tricktyveri

Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære

Mesballe Forsamlingshus lider under forsamlingforbuddet

play Forsamlingshuse i forfald: Ordrebøger er halvtomme

retten_i_randers_udefra_forfrafoto_stjyllands_politijpg.jpg

Tiltale: Tilbød at slette skattegæld - men det hele var bedrag