Kultur-festen er slut – men samarbejdet fortsætter

Hver kommune har lagt en krone i kassen pr. borger

Det store afslutningsshow blev opført i Hvide Sande og vist på havnen i Aarhus, hvor det her billede er taget. Foto: Flemming Krogh - Scanpix

I weekenden sluttede kulturhovedstadsåret Aarhus 2017 med et brag i Hvide Sande.

Nu er det hverdag igen, men kultursamarbejdet mellem Region Midtjylland og de 17 kommuner fortsætter.

- Vi synes, at både kommuner, kultur og region er blevet knyttet sammen på en rigtig konstruktiv måde i de her år, hvor vi har samarbejdet om at opbygge Kulturby 2017. Så der er rigtig mange gode erfaringer, som vi gerne vil holde fast i, fortæller regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Læs også Direktør om Aarhus 2017: Det har oversteget vores egne forventninger

Regionen og kommunerne har hver smidt en krone pr. borger i en fælles kulturpulje. Det betyder, at omkring 2,6 millioner kroner vil blive brugt på at fortsætte kultursamarbejdet mellem kommunerne og skabe store kulturelle arrangementer i fremtiden.

Fælles events

Bent Hansen mener, at borgerne får en masse ud af samarbejdet.

Læs også Aarhus 2017 har fået sin egen sang: Hør den her

- Først og fremmest det, at vi fortsat laver nogle ting sammen, der er med til at give nogle gode oplevelser, der er med til at løfte vidensindholdet og brede vores alle sammens perspektiv ud, forklarer han og tilføjer:

- Når man for eksempel på tværs af regionen har kørt projektet ’De Syv Dødssynder’, og beskrevet det på syv forskellige museer over hele regionen, så kan man tage det museum, der ligger tættest på først og så brede ud. På den måde kan tingene komme til at hænge sammen.

02:00

VIDEO: Med temaet de syv dødssynder tager syv museer uden for Aarhus nu for alvor hul på kulturhovedstadsåret - se video fra februar om de syv dødssynder.

Luk video

Bent Hansen fortæller også, at pengene kan gå til større events.

Region Midtjylland bidrager også med to ansatte til at administrere projektet, og derudover har regionen besluttet at målrette kulturpuljen mod fælles projekter. Projektet kører foreløbigt i en prøveperiode på to år.

04:56

VIDEO: Se de bedste øjeblikke fra kulturåret i Aarhus 2017 Video: Wasabi Film

Luk video