Kraftig brand på gård: - Det var voldsomt

En gårdbrand ved Kjellerup voldte onsdag aften det lokale brandvæsen problemer

Flammerne var på vej ud gennem taget på gården, da brandvæsenet nåede frem. Foto: Peter Erfurt, 24-7news

I samarbejde med TV MIDTVEST

Tre brandbiler med i alt 10 brandfolk måtte onsdag klokken 17.31 rykke ud til en gårdbrand på Mausingvej mellem Kjellerup og Silkeborg.

Læs også Otte personer skal for en dommer i stor narkosag

Det var en nabo til gården, som opdagede, at der var noget helt galt.           

- Der var en længe med halm på loftet brændte ret kraftigt. Den var lige ved at gå gennem taget, da vi ankom. Stuehuset var alvorligt truet, så vi vores førsteprioritet var at redde det først, forklarer indsatsleder hos Midtjysk Brand & Redning Allan Riisberg.

- To ruder var sprængt i gavlen på stuehuset. Ilden havde godt fat oppe på halmloftet, og selvom laget af halm ikke var så tykt, så var der bare halm over det hele. Det var voldsomt. Tagpladerne begyndte simpelthen at sprænge, fordi varmen var så kraftig, lyder det fra indsatslederen.

Læs også Unge hærger butikscenter: - Kunderne tør ikke komme

Ingen kom til skade

Hverken dyr eller mennesker var i fare under branden, og der kom styr på situationen, inden stuehuset gik til i flammerne.

To ruder var sprængt i gavlen på stuehuset. Ilden havde godt fat oppe på halmloftet, og selvom laget af halm ikke var så tykt, så var der bare halm over det hele. Det var voldsomt.

Allan Riisberg, indsatsleder

- Stuehuset skete der ikke noget med – udover at ruderne sprang. Så vi kunne fokusere på at få styr på halmen, som kræver lidt ekstra slukningsarbejde. Der kan let ligge en masse gløder og ulme i sådan noget halm, siger indsatsleder Allan Riisberg.

Brandvæsenet brugte fire timer på at få bugt med flammerne.

Midt- og Vestjyllands Politi skal i løbet af torsdagen ud til gården på Mausingvej for at foretage brandtekniske undersøgelser på stedet.

Læs også Jills føl bidt ihjel af hund: Hold den nu i snor