Skraldemand i Randers: Der er for få hænder og biler

- Ledelsen synes, at det er os medarbejdere, der er problemet

Beboere i Øster Velling vest for Randers klager over, at skraldeafhentningen ikke fungerer. I det daglige er det de lokale skraldemænd, som må stå på mål for problemerne. Men de synes ikke, at skylden ligger hos dem.

I stedet anfægter de den måde, tingene kører på under den nye renovatør i Randers - RenoNorden. Siden september 2015 har det norske selskab stået for at hente affaldet i Randers Kommunen.

Det har blandt andet betydet, at turene ifølge chaufførerne er blevet for lange, og det rammer så i sidste ende borgerne, mener en af skraldemændene, der ønsker at være anonym i frygt for sit job.

- Der er for få hænder og for få biler til selve opgaven, siger skraldemanden til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han stiller sig ikke frem med ansigt, fordi han føler, at der er en risiko for, at RenoNorden vil fyre ham, hvis han offentligt kritiserer firmaet. 

- Det er frustrerende. Der er et frygteligt arbejdspres på os medarbejdere fra ledelsens side. Ledelsen synes, at det er os medarbejdere, der er problemet, siger skraldemanden.

Jens Mollerup har tidligere været ansat som skraldemand i RenoNorden. Men han kom til skade med sin arm og blev siden fyret, da hans stilling blev nedlagt. Han har set, hvordan forholdene for skraldemændene i Randers gradvist er blevet forværret.  

Jens Laursen fra 3F Randers mener, at kommunen har valgt et for godt tilbud, da RenoNorden fik opgaven med renovationen. Det mærker borgerne nu konsekvensen af ifølge ham. 
Jens Laursen fra 3F Randers mener, at kommunen har valgt et for godt tilbud, da RenoNorden fik opgaven med renovationen. Det mærker borgerne nu konsekvensen af ifølge ham. 

- RenoNorden vil gøre det på deres egen måde. Der begyndte at komme en masse gnidninger og interne huggerier, siger Jens Mollerup.

Også 3F i Randers mærker problemerne hos RenoNorden.

- Folk er bange for at påtale ting, der er dårlige. De bliver talt dårligt til - det er deres indtryk. Folk bliver fyret, hvis de ikke kan køre deres ture færdige. Der er en gennemstrøm deroppe, det er en svingdør, siger formand for Transportgruppen hos 3F Randers, Jens Laursen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

RenoNorden afviser kritikken fra 3F.

- Vi kan ikke genkende 3Fs påstand om, at der er et hårdt psykisk arbejdsmiljø i Randers. RenoNorden lægger stor vægt på, at der skal være et godt arbejdsmiljø for alle ansatte. Vi opfordrer alle ansatte til at tage ethvert problem, de måtte opleve op med tillidsvalgte og ledere, skriver selskabet i en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det norske firma anerkender dog, at der har været stor udskiftning blandt personalet i Randers, og det har givet udfordringer. 

- Det er rigtigt, at der har været en betydelig udskiftning i medarbejderstaben. Det er selvfølgelig ikke ønskeligt, men noget som ikke er usædvanligt på nye kontrakter med mange forandringer. Det skaber en del udfordringer, da det tager en vis tid, før de nye skraldemænd får den nødvendige rutine. Vi oplever nu, at situationen har stabiliseret sig, og at antallet af afvigelser nu falder, lyder det. 

Untitled collage

Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

Genrebillede narko hash

Mand flygtede fra politiet: Sigtet for narkosalg

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune