Partileder i landsretten

Sigtet for overtrædelse af racismeparagraf

Foto: Danskernes Parti

Fredag den 12. juli kl. 9 skal den aarhusianske formand for Danskernes Parti, Daniel Carlsen møde i Vestre Landsret i Viborg.

Årsagen er, at han er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 266b - den såkaldte racismeparagraf.

Partilederen er sigtet for i et blogindlæg på TV2's hjemmeside den 6. august 2010 at have skrevet, at "indvandring fra lav-IQ lande er landsskadelig". Det skriver Danskernes Partis formand, Daniel Carlsen, i en pressemeddelelse.

Den 24. januar 2012 blev han ellers frikendt af Århus Byret. Dengang begrundede retten frifindelsen med, at udtalelsen i blogindlægget "må anses for fremsat som led i en politisk debat, og der er i indlægget henvist til kilder vedrørende de faktuelle påstande, der fremsættes i indlægget". Alligevel har anklagemyndigheden anket sagen til landsretten.

Føler sig forfulgt

Den aarhusianske partileder ser det som personlig forfølgelse, at han skal en tur i landsretten.

- Jeg ser det dels som et forsøg på at forfølge mig personligt for at få mig til at nedlægge mit politiske engagement. Det ville andre måske have gjort i og med, at jeg allerede har mistet et job, hvor de direkte refererede til sagen selvom jeg ikke er dømt i den. Men for mig er det bare brændstof til kampen og endnu en grund til at kæmpe mod et uretfærdigt og danskfjendtligt system, siger Daniel Carlsen, der understreger, at sagen er større end ham selv.

- Rigsadvokaten og justitsministeren, der har anlagt sagen, forsøger med denne sag at indskrænke ytringsfriheden yderligere. Falder der dom vil det betyde, at visse kendsgerninger ikke kan ytres som et led i en debat. I praksis kan det få som konsekvens, at forskere kan straffes, hvis de fremfører politisk ukorrekte resultater. Det er jo den rene sovjetkommunisme, udtaler partilederen i en pressemeddelelse.

Landsretssagen skulle oprindeligt have været afgjort den 22. maj i år, men blev udskudt, da anklageren ikke mødte op.