Pårørende er bekymret for nyt botilbud

Handicappede og udviklingshæmmede i Favrskov skal flytte ind i nyt stort center

01:21

1 af 2

Tirsdag var der rejsegilde på et kommende botilbud i Hadsten med plads til 33 handicappede og udviklingshæmmede borgere.

Det er Favrskov Kommune, som står for byggeriet, der ifølge kommunen skal sikre bedre og mere moderne rammer.

En af de kommende indflyttere er Henny Rasmussens voksne søn, som har fået en plads i det nye botilbud. Hun er dog ikke ovenud begejstret for projektet.

Spænding, nervøsitet og bekymring fylder hendes hoved. Hendes frygt er, at det nye handicapcenter ikke kommer til at passe til hendes søn, og at der ikke er personale nok:

- Jeg er bekymret for, om Favrskov Kommune vil stå ved, at det ikke er en spareøvelse, men at det er for at give beboerne et bedre tilbud, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Alt samlet på ét sted

Bekymringerne bunder blandt andet i centrets størrelse. Et 5.600 kvadratmeter stort hus med plads til flere beboere end tidligere bofællesskaber, hvor hendes søn har boet.

Omkostningerne til byggeriet er desuden dyrere end forventet. Det koster i alt 119 millioner kroner, hvoraf Favrskov Kommune betaler 56 millioner kroner, hvilket er syv millioner mere.

Det nye hus bliver et form for multihus med handicapboliger, aflastningsboliger, aktivitetscenter og egen café.

- Der bliver ikke mulighed for den store bevægelighed for beboerne, siger Henny Rasmussen og hentyder til, at aktivitetscentret er samlet på samme adresse.

Centret er ved at blive bygget på Elbæk Allé i Hadsten og forventes indflytningsklar i september 2016.

Du kan se et interview med Henny Rasmussen i videoen øverst i artiklen.